Reacții furioase după ce un preot a spus la peste 200 de copii că Moș Crăciun "nu este real" la un concert de colinde din Anglia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Reacții furioase după ce Vicarul a spus la peste 200 de copii că Moș Crăciun "Nu este real" la un concert de colinde din Anglia / Foto: Unsplash
Reacții furioase după ce Vicarul a spus la peste 200 de copii că Moș Crăciun "Nu este real" la un concert de colinde din Anglia / Foto: Unsplash

Peste 200 de copii și părinți din Anglia au fost șocați la un concert de colinde ținut la biserica St Nicholas, când vicarul Edward Keene a ales să le spună copiilor că Moș Crăciun "nu este real". Revolta părinților a fost imediată, considerând că acest gest a "distrus Crăciunul" pentru cei mici.

Concertul, care a avut loc pentru elevii de 11 și 12 ani de la Academia Barclay, s-a transformat rapid într-un moment controversat atunci când reverendul Keene a decis să aducă o notă de realism în povestea sărbătorilor. Părinții au afirmat că mulți copii au fost lăsați "în lacrimi" și "confuzi" de discursul său neașteptat și nepotrivit.

Unul dintre părinți a comentat: "A decis că toți copiii de clasa a VII-a trebuie să știe că Moș Crăciun nu este real, deoarece intră în lumea reală."

Altă mamă, Emma Race, și-a exprimat îngrijorarea pentru cum a fost afectată fiica ei: "Fiica mea a fost supărată și confuză. Aș dori să sensibilizez și alți părinți și școli, deoarece acest lucru a distrus Crăciunul fiicei mele."

 

Vicarul își regretă abordarea, dar consideră că a fost momentul potrivit ca cei mici să afle

 

Vicarul Edward Keene a apărat ulterior decizia sa, menționând că a considerat momentul potrivit pentru a aduce "un mesaj mai puțin vesel" având în vedere vârsta copiilor de clasa a șaptea. El a declarat că intenția sa a fost să îi facă pe copii să "se gândească cu atenție la ceea ce este adevărat și ceea ce nu este".

"Subiectul reflecției s-a adresat unui public de liceu și nu ar fi fost același pentru unul de școală primară sau preșcolară. Voi aborda subiectul în mod diferit pe viitor și îmi cer scuze pentru orice supărare nejustificată cauzată în mod involuntar, aceasta nu a fost în niciun caz intenția mea.", spune el.

Cu toate acestea, părinții susțin că a îndepărtat "magia" Crăciunului pentru mulți copii.

Academia Barclay a transmis că nu a fost informată în prealabil despre dezvăluirea planificată de Revd Keene și că personalul a fost "la fel de șocat" ca și părinții.

Un purtător de cuvânt al școlii a spus că vor lua măsuri pentru a evita ca astfel de incidente să se mai repete în viitor și că vor contacta biserica pentru a se asigura că un asemenea discurs nu va mai avea loc la viitoarele concerte de colinde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel