Reacția lui Zelenski, după ce a aflat că va primi 31 de tancuri din SUA

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Zelenski a trimis un mesaj după ce s-au stabilit detaliile legate de livrarea a 31 de tancuri americane.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că anunţul SUA privind livrarea a 31 de tancuri Abrams ţării sale este "un pas important pe calea spre victorie", transmit Reuters şi AFP. Preşedintele american Joe Biden a notat, făcând anunţul, că nu este o "ameninţare ofensivă împotriva Rusiei".

Zelenski a adăugat într-un mesaj pe Twitter că "astăzi lumea liberă este mai unită ca oricând pentru un scop comun", pe care l-a descris ca fiind eliberarea Ucrainei.

Preşedintele american Joe Biden, care a făcut cunoscută mai devreme la Casa Albă trimiterea tancurilor de luptă, după un anunţ similar al Germaniei, a subliniat că se urmăreşte astfel să se acorde "ajutor Ucrainei pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială" şi că "nu este vorba de o ameninţare ofensivă împotriva Rusiei".

"Nu este o ameninţare ofensivă împotriva Rusiei", a insistat Biden, citat de AFP.

Tancuri de la SUA și Germania

 

Statele Unite au anunţat miercuri că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, peste câteva luni, la scurt timp după ce Germania a făcut un anunţ similar privind tancurile sale Leopard, relatează Reuters şi dpa.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat decizia în remarci la Casa Albă, adăugând că tancurile sunt necesare pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi "îmbunătăţească abilitatea de manevră pe teren deschis".

El a mulţumit totodată Germaniei pentru decizia sa de a livra Ucrainei tancuri Leopard 2.

"Rusia se aştepta la o ruptură", a mai spus Biden, referindu-se la SUA şi aliaţii lor europeni. "Dar suntem uniţi complet, total şi strâns", a asigurat liderul de la Casa Albă.

Totuşi, oficiali americani au declarat presei că vor trece luni, nu săptămâni, până când tancurile Abrams vor ajunge în Ucraina şi au descris această decizie a Washingtonului ca fiind mai degrabă un ajutor militar pe termen lung, relateză Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel