Rețea de traficanți de imigranți aduși în Europa prin România, destructurată în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția din Germania a destructurat, marți, o rețea de traficanți care aducea ilegal imigranți vietnamezi în Europa prin România. Șase persoane au fost arestate în Berlin, anunță Europol într-un comunicat de presă.

În urma unei ample anchete începută în 2018 de Poliția Federală Germană (Bundespolizei), cu sprijinul Europol, rețeaua care a facilitat intrarea în Germania a aproape 160 de imigranți de origine vietnameză, a fost destructurată, marți.

Traficanții sunt acuzați că în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 20.000 euro, reușeau să le obțină imigranților vize Schengen valabile emise pe motive false folosind invitații furnizate de companii germane și române.

„Odată ce imigranții ajungeau în Europa, rețeaua le asigura călătoria în Germania cu ajutorul unor mașini private. Acolo, imigranților li se luau bunurile personale și erau ținuți în captivitate și obligați să muncească fără a fi plătiți, până își achitau datoriile către rețeaua de traficanți”, se arată în comunicatul Europol.

Ancheta, precum și analiza probelor prelevate în urma mai multor percheziții efectuate, marți, sunt în desfășurare, anunță Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel