RĂZBOIUL Almășan - Țopescu. Intervine Cornu, soțul Marinei: „Ești jenant de proastă”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

A fost război total între Cristina Țopescu și Marina Almășan. Cele două și-au adresat cuvinte foarte dure, totul pornind de la o postare pe facebook a Cristinei Țopescu care i-a făcut o ofertă meditații gratuite premierului Viorica Dăncilă pentru a nu mai face România de râs.

A urmat un schimb de replici, în care astăzi s-a implicat și Georgică Cornu, soțul Marinei Almășan.

Georgică Cornu a intervenit cu două comentarii la o postare a Adrianei Ichim. „Adriano, ești jenant de prostă!"; „Cristina (n.r. - Cristina Țopescu) asta a dvs. nu a fost membră a PSD? Este o fripturistă!"

Citește și Cristina Țopescu - Marina Almășan, RĂZBOI TOTAL: Să-și șteargă clăbucii de la gură

„Dragă Marina, ma gândeam azi... cum de facem noi două asta? Eu sunt un om pacifist. Reacționez doar la provocări și, chiar și atunci, încerc să nu fiu agresivă. Am văzut că soțul tău, domnul Georgică Cornu, a intervenit în polemica dintre noi, jignind doamne, vorbind urât. Că vorbește urât și despre mine, nu mai contează, noi, persoanele publice, avem antrenament și la asta. Ştiu, tu ai fost jignită, la rândul tău, îmi pare sincer rău că s-a ajuns aici.

Dar vezi tu, dacă tu nu ai fi insinuat niște lucruri despre mine, oamenii nu s-ar fi revoltat. Tu, Marina, ai ales să faci publică această polemică. Din păcate. Eu ți-am răspuns, dar fără vreo vorbă urâtă. Noi am polemizat, se întâmplă ???? Soțul tău, însă, insultă. Învață-l tu că se poate combate și fără insulte. Combatem, nu ne certăm.

Noi două putem face asta, drept care n-ar fi oare mai înțelept ca dânsul să rămână în afara disputei de idei dintre noi? Suntem amandouă jurnaliste, avem exercițiul unei polemici decente, ne descurcăm fără «ajutorul» dânsului, în calitatea sa de soț. Şi încă ceva ce știu că simțim amândouă: tatăl meu s-ar fi întristat să ne vadă așa. Pe amândouă.

Cu drag, Marina, pace și cu bine!", a scris Cristina Țopescu pe Facebook. 

 

Răspunsul Marinei Almășan

 

„Dragă Cristina,

Am vazut că mi-ai adresat câteva rânduri, pe pagina ta. Îți răspund pe a mea! 

Mă bucur că nu-mi porți ranchiună, pentru că , chiar dacă mi-a fugit puțin condeiul către zona belicoasă, rămâi o persoană alături de care mi-am început activitatea, în TVR și, repet, pe al cărui părinte l-am iubit si respectat profund. Deci nu te voi putea percepe niciodată ca pe un adversar.

Mă așteptam la reacțiile ce au urmat "dialogului" nostru. Chiar dacă eu am sesizat o chestiune de morală, totul a luat o întorsătură profund politică. Mă bucur că am descoperit cât de apreciată esti, dar m-am întristat să constat că mulți dintre cei ce ți-au sărit "în apărare" au promovat un limbaj abject, incredibil de agresiv, îmbibat cu o ură care devine, din păcate, emblematică pentru vremurile noastre. Cunoscându-te, sunt sigură că nici pe tine nu te bucură să ai astfel de "fani". Prefer, de o mie de ori, o limbă de lemn ( chiar și "de prim-ministru", cum zici) , unei limbi atât de spurcate, cum au demonstrat apărătorii tăi. După cum ai contatat, nu am șters niciun comentariu, oricât de veninos n-ar fi fost. Și n-o voi face. Cred că orice cititor de bună credință, scanând acest violent dialog virtual, va putea pune un diagnostic societății românești. Din păcate, unul sumbru. O să râzi, dar fiind o persoană extrem de meticuloasă, am studiat cu atenție profilul fiecărui "postac". Am descoperit, de multe ori, identități false, de multe ori mențiunea "#Rezist", de multe ori persoane plecate din Romania, deci supărate pe ea. Am descoperit și destule persoane de ispravă, ceea ce m-a neliniștit și mai tare.

Dorindu-mi să îngrop o secure a unui război pe care , oricum, noi două sunt sigură că nu l-am fi escaladat, îmi doresc foarte mult să rămâi cu convingerea că, de fapt, lucrul care m-a deranjat cel mai mult la postarea ta initială, și care mi-a și pus condeiul în miscare, a fost MODUL răutăcios în care ai simțit nevoia să te implici politic. Pentru că, da, o astfel de postare este, într-un final, o reacție cu culoare politică. Da, este perfect adevărat că un absolvent de filologie - cum ești tu - va găsi întodeauna ceva de corectat la fiecare dintre noi. Probabil că și eu, dacă aș fi absolvit Filologia, m-aș fi descurcat mai bine cu virgulele - cum mi-a reproșat cineva, într-una din cele mai nevinovate reacții. Și m-ar fi enervat toți cei care nu vorbesc corect limba română. Dar nu suntem toți filologi și, așa cum nici tu nu te pricepi să "citești" o lamă la microscop, să analizezi un buget de venituri și cheltuieli sau să descifrezi planul unei case, nici noi, ăștia, "ne-filologii" nu putem fi perfecți, atunci când scriem sau vorbim. Asta nu înseamnă că nu putem fi pricepuți, în meseriile noaste, nu înseamnă că o cratimă pusă aiurea sau un dezacord, făcut din neatenție, nu neapărat din neștiință, ar trebui să ne reducă la zero, din toate celelalte puncte de vedere.

Regret enorm că aceia care au avut curajul să se amestece, ținându-mi partea în absurdul război, creat de noi/mine in mediul online, au fost ridiculizați și jigniți , la pachet cu mine. Le cer iertare și le mulțumesc pentru "partizanat" . Le mulțumesc chiar și celor care, neavand curaj să se "expună", au preferat să-mi inunde canalele private. Indiferent cum a fost făcută, susținerea lor m-a bucurat și le mulțumesc. Un mare actor s-a simțit dator să-și ceară scuze pentru a nu se fi afirmat public - desi gândește ca mine - doar pentru că s-a temut să nu fie atacat pe străzi și să nu-i fie sparte ferestrele de la teatru, atunci când joacă. Oamenii înțeleg diferit democrația. Iar agresivitatea și violența - s-a văzut - au devenit o caracteristica a vremurilor noastre. Din păcate, noi două le-am alimentat. Prin simplul gest de a ne spune parerea, ceea ce este foarte grav.

Ai dreptat cu implicarea lui Georgică Cornu în tot acest conflict. Siderat și revoltat de ceea ce a citit, despre un om pe care îl iubește și îl cunoaște atât de bine, s-a simțit dator să intervină. Ca orice barbat, a făcut-o fără prea multă eleganță, deși, sincer, nu știu cum poți răspunde elegant unor lături greu de acceptat. Dar mie, lucrul acesta mi-a confirmat odată în plus că am alături un om puternic, care este gata să sară oricând să mă apere, atunci când sunt lovită pe nedrept. El cunoaște, mai bine ca oricine, ce înseamnă să fii lovit pe nedrept. Sincer, Cristina, și te rog să nu citești nicio malițiozitate în ceea ce spun, dar îți doresc din toată inima să ai alături un asemenea om. Dar nu dintre aceia care te iubesc numai pentru că i-ai declarat război prim-ministrului...

Mie, personal, cele întâmplate zilele astea mi-au oferit un bogat material de studiu și reflectie. Plus un motiv serios să-mi fac curățenie între cei cărora mă adresez, în scris. Cu scuzele de rigoare, se vor trezi "blocați" toți cei care nu au știut să-și împachetele comentariile într-un limbaj civilizat și argumentat. Nu mă deranjează deloc - ba, chiar mă incită - pluralismul de idei și contrazicerile constructive, nu pot tolera însă grobianismul și mojicia. Sunt sigură că și aici avem multe în comun.

În concluzie, m-aș bucura mult să ne întâlnim la o cafea, să vorbim despre copilăria noastră comună, despre minunatul tău părinte, chiar și despre Viorica Dăncilă. Poate, după acest dialog, nu vei mai fi atât de înverșunată. Fără , neapărat, a-ți schimba convingerile politice, pe care ți le respect, chiar dacă nu ți le împartășesc.

Și, poate, tot "pro-bono", mă vei învăța și pe mine unde se așeaza cel mai corect virgulele, într-o frază, că m-a pus pe gânduri un comment ironic, ce părea a nu veni de la un ins chiar tâmpit!

Seară bună, Cristina!
Seară bună, dragi prieteni!”, a scris Marina Almășan pe Facebook.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel