Răsturnare de situație cu medicul erou Cătălin Denciu. Orban spune că a primit alte rezultate

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că, din datele pe care le are, este negativ testul de tip Real Time PCR pentru depistarea noului coronavirus făcut în Belgia medicului de la Piatra Neamţ care a suferit arsuri în incendiul de la spitalul judeţean. Asta după ce inițial ministrul Sănătății a anunțat că testul a fost pozitiv. 

"Din ceea ce ştim noi, testul de tip Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Militar din Belgia este negativ. (...) Probabil, la Floreasca, nu a fost test de tip Real Time PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar, din informaţiile pe care le avem de la spital, testul de tip Real Time PCR este negativ. (...) Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun exact perioada, (...) dar a trecut prin boală şi s-a vindecat", a explicat prim-ministrul.

El a precizat că starea de sănătate a medicului este stabilă. "Este stabilă. (...) Ne rugăm să se vindece. Ştiţi că primele trei zile sunt foarte importante, primele trei zile când apar dezechilibre. Am trecut, practic. Suntem aproape de perioada de trei zile, chiar îmi doresc din tot sufletul să se vindece, dar mai este", a afirmat Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel