RĂSTURNARE de situație în cazul adolescentului care a UCIS un român în Dublin: "Se cere evaluare psihiatrică"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Tânărul în vârstă de 16 ani care a ucis în bătaie un român fără adăpost în Dublin a fost fost arestat preventiv, urmând să fie supus unei evaluări psihiatrice. Judecătorul a permis o astfel de evaluare după cererea depusă de avocatul apărării.

Un român în vârstă de 40 de ani, fără un adăpost deasupra capului, a fost omorât în bătaie de un tânăr în vârstă de 16 ani. Incidentul s-a petrecut marți, pe South Circular Road din cartierul Kilmainham, Dublin, Irlanda.

Potrivit primelor informații oferite de anchetatori, românul, cunoscut drept un om al străzii, își făcea veacul în zona respectivă, iar adolescentul a pus ochii pe telefonul mobil al acestuia. Astfel, în jurul orei 01.30, criminalul a început să-l lovească pe român cu toate forțele până l-a lăsat fără suflare, i-a luat telefonul mobil și a fugit.

Băiatul a fost arestat de agenții de la stația de gardă Kevin Street. El a fost adus în fața judecătoarei Treasa Kelly la Tribunalul pentru copii din Dublin, marți dimineață însă cazul va ajunge la Curtea Penală Centrală, Tribunalul pentru copii declinându-și competența în acest caz. 

Avocatul apărării Wayne Kenny a declarat că, în timp ce clientul său a fost reținut, adolescentul a făcut o serie de declarații care au dat naștere la "mari îngrijorări pentru sănătatea sa mentală”. Astfel, s-a depus cerere pentru evaluarea psihiatrică a minorului.

Judecătoarea Kelly a aprobat această cerere.

Totodată, judecătorul a dispus ca, atât numele bărbatului decedat, cât și cel al agresorului, să nu fie dezvăluite presei. "Nu ar trebui publicat nimic care să identifice în mod direct sau indirect băiatul, familia acestuia sau locul în care locuia", a precizat ea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel