Răscoală în PSD. 24 de social-democrați, scrisoare de susținere pentru Firea

Narcis Popa |
Data publicării:

O scrisoare deschisă în care este exprimată susţinerea pentru primarul general, Gabriela Firea, şi pentru proiectele acesteia a fost semnată, joi, de cei 24 de consilieri municipali PSD. Lovitura este cu atât mai mare cu cât Liviu Dragnea a început deja să promită președinția PSD București altor membri care ar trebui să-și dovedească fidelitatea față de el. Totodată, Dragnea se aștepta ca odată cu retragerea sprijinului politic, consilierii municipaili ai PSD să-i întoarcă spatele lui Firea. 

Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, scrisoarea deschisă este adresată conducerii, dar şi celorlalţi membri ai Partidului Social Democrat.

"Nimic din ceea ce solicităm pentru Bucureşti şi pentru bucureşteni nu este în detrimentul altor localităţi sau al altor oameni. Din contră, doamna Firea a militat, atât de la nivelul funcţiei de vicepreşedinte al PSD, cât şi alături de ceilalţi primari din Asociaţia Municipiilor din România, pentru rezolvarea unor probleme generale ale administraţiei publice locale, cum ar fi de exemplu măsurile compensatorii pentru echilibrarea bugetelor sau modificările Legii achiziţiilor publice şi ale Codului Administrativ. Înţelegem, în acest context, demersul politic al doamnei Firea şi, având convingerea că nu există o altă agendă ascunsă, o asigurăm de sprijinul nostru deplin. Noi nu suntem masă politică de manevră, ci suntem aici pentru a ne face datoria faţă de bucureşteni", se arată în scrisoarea deschisă.

Susținere deplină pentru Firea 

Semnatarii subliniază că primarul general se poate baza pe voturile lor, ca şi până acum, pentru toate proiectele benefice pentru Bucureşti. Ei mai arată că de la alegerile din 2016, pentru prima dată în istoria postdecembristă Bucureştiul este administrat de o echipă unitară.

"Am fost martori, zi de zi, la eforturile depuse de doamna primar general pentru deblocarea sau iniţierea unor proiecte de anvergură, pentru obţinerea sprijinului din partea altor autorităţi ale statului acolo unde problemele nu puteau fi rezolvate pe plan local. Am votat cu toţii solicitările adresate Guvernului pentru a trece în administrarea Municipiului Bucureşti a ELCEN, a Centurii Ocolitoare şi a Metroului, pentru că nicio altă instituţie a statului nu va avea interes mai mare pentru aceste obiective decât Primăria Capitalei. De aceeaşi părere sunt şi oamenii, cu care ne întâlnim zi de zi, şi pe care nu-i interesează disputele politice sau birocratice. Ei ştiu că traficul e un coşmar, iar Centura în loc să degreveze arterele din oraş e ea însăşi un focar de blocaje, că magistrala de metrou din Drumul Taberei pare că nu se va mai termina niciodată şi ne prinde anul 2020 fără metrou la aeroport, că reţeaua de termoficare este învechită şi are mari pierderi care se traduc în facturi mai mari către populaţie. Acestea sunt lucrurile care ne preocupă şi pentru care luptă doamna primar general, Gabriela Firea", se susţine în scrisoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel