Rareş Bogdan, la ŞEFIA PNL. Ludovic Orban: "Nu e EXCLUS. Mai întâi trebuie să..."

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ludovic Orban nu exclude posibilitatea ca Rareş Bogdan să ajungă preşedintele PNL, însă nu ştie dacă europarlamentarul îşi doreşte acest lucru sau "dacă se va califica vreodată", menţionând că mai întâi trebuie să "confirme" din caitatea sa de prim-vicepreşedinte al PNL.

Ludovic Oban a comentat din nou zvonurile despre tensiunile care ar fi apărut între el şi Rareş Bogdan.

"Au mai fost speculaţii. Niciodată, în disucţiile pe care le-am avut cu Rareş Bogdan, nu a fost vorba ca Rareş Bogdan să preia preşedinţia PNL Bucureşti. Ar fi însemnat să facem o greşeală similară, pentru că preşedintele de dinainte era europarlamentar şi nu avea timp efectiv. 

Citeşte şi: Ludovic Orban: "Preşedintele nu are OCHI în CEAFĂ! Erau trei MINIŞTRI de faţă"

Eu sunt cel care l-a propus pe Rareş Bogdan să fie candidat în fruntea listei PNL pentru europarlamentare. Eu l-am susţinut pe Rareş Bogdan să fie liderul grupului român din cadrul Partidului Popularilor European, care este o poziţie foarte importantă, de pe care paote face extrem de multe servicii României. Pentru că PNL, spre deosebire de celelalte partide, PSD, ALDE, este un partid respectat, cu relaţii trainice, solide, în PPE, iar acum suntem a treia grupare dintre toate ţările, din PPE, ca număr de europarlamentari.

Citeşte şi: Ludovic Orban, PRECIZĂRI despre MOŢIUNEA de CENZURĂ. Când va fi DEPUSĂ în Parlament

Iar pentru poziţia de prim-vicepreşedinte, tot eu, în calitate de preşedinte, l-am propus pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe care m-am gândit încă din momentul în care am început discuţiile, pentru că era o poziţie care era vacantă mai de mult timp şi într-un fel, poate să fructifice calităţile deosebite pe care le are Rareş Bogdan", a spus Ludovic Orban, la emisiunea "24/7".

 

Ludovic Orban: "Nu ştiu dacă vreodată se va califica"

 

Liderul PNL a lăudat şi eforturile depuse de fostul jurnalist, în cadrul campaniei.

"În ceea ce priveşte implicarea lui Rareş Bogdan, am avut o surpriză extrem de frumoasă. Rareş Bogdan nu a fost ca alţii, care au venit în partid din afară, pe ultima sută de metri pentru poziţii, care îi găseai greu când era vorba de asumarea unor poziţii publice ale partidului, asumarea de riscuri în suţinerea poziţiilor publice, implicarea efectivă în campanie. Rareş Bogdan, timp de trei luni, a fost alături de mine, umăr la umăr aproape în toate acţiunile pe care le-am avut, de dimineaţă până noapte", a mai spus Orban, la Digi24.

 

Ludovic Orban: "Întâi, Rareş Bogdan trebuie să confirme ca prim-vicepreşedinte"

 

Cât despre posibilitatea ca Rareş Bogdan să preia şefia PNL, Ludovic Orban a ţinut să spună cât de importantă este această funcţie pentru partid, o funcţie care presupune nişte rigori.

"Sigur că da, nimeni nu poate să excludă această posibilitate. Nu ştiu dacă îşi doreşte, nu ştiu dacă vreodată se va califica. A ajunge preşedintele unei formaţiuni politice cum este PNL, cu peste 240 de mii de membri (...) Într-un partid, ca să fii preşedinte nu este un lucru foarte simplu. Este o poziţie de maximă importanţă, o funcţie de care depinde destinul PNL pe o perspectivă extrem de lungă şi, cu siguranţă membrii PNL, întotdeauna când sunt chemaţi să îşi aleagă preşedintele, vor fi extrem de exigenţi. Întâi, Rareş Bogdan trebuie să confirme ca prim-vicepreşedinte şi sunt convins că va confirma", a conchis Ludovic Orban, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel