Rareș Bogdan, apel la responsabilitatea românilor care vin din Italia: „Să nu încerce să șmecherească românește“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Rareș Bogdan face apel la calm și responsabilitate în fața epidemiei de coronavirus. El îi roagă pe românii care vin din Italia să nu încerce să  „șmecherească“ statul și să dea dovadă de patriotism respectând regulile de carantină și autoizolare.

Rareș Bogdan a fost invitat, aseară, în emisiunea Legile Puterii moderată de Oreste. Cei doi au vorbit inclusiv despre situația epidemiei de coronavirus din Italia și a cazurilor de îmbolnăvire care au ajuns și în România.

Rareș Bogdan: Am vorbit cu ministrul de Interne, Marcel Vela, care vorbea de 14.600 de cetățeni români sau italieni, care au venit din Italia, în România în ultimele 2 săptămâni. Vreau să fac un apel la calm și la responsabilitate a celor care vin. Am înțeles că unii s-au dus prin Turcia, alții prin Viena...

Oreste: Să le zicem pe șleau: Din nefericire mulți compatrioți de-ai noștri, cu o zi înainte de a a se instaura carantină și izolarea obligatorie la domiciliu, de teama de a nu-și pierde locurile de muncă, veniturile și de a-și petrece sărbătorile Pascale în România, au plecat cu 24 de ore înainte de a se anunța carantina oficială, s-au dus prin alte părți și vor veni în România.

Rareș Bogdan: E important să respecte izolarea la domiciliu 2 săptămâni. Situația poate deveni complicată. (...) Ce este alarmant este că în ultimele 3 zile în Italia au fost mai mulți morți zilnic decât în China. România are 1.5 milioane de oameni acolo. Vor fi cazuri în România, dar e important că fiecare român să conștientizeze că nu el trebuie să devină un individ care să-și infesteze familia, de multe oi părinții bătrâni.

„Să fii patriot, să ții la familia ta înseamnă să te supui regulilor“

 

Rareș Bogdan mai spune că nu se pot închide granițele României pentru cetățenii români din diaspora, de aceea este important ca fiecare cetățean să conștientizeze importanța declarării corecte a locului de unde provin, precum și respectarea carantinei și autoizolării.

„Am auzit năzbâtii despre închiderea granițelor. Stai, că nu poți să închizi granițele în fața unor cetățeni români. Dar poți să îi rogi să fie responsabili și să îi supraveghezi să fie responsabili, și să îi duci în carantină sau în autoizolarea aia impusă, să își limiteze drumurile și, în momentul în care știu că au fost în astfel de comunități, să nu încerce să 'șmecherească' românește, spunând, 'domne, eu am scăpat, nu o să declar că am fost într-o zonă unde este un focar destul de serios sau unde este declarată epidemie'. Lucrurile nu trebuie ascunse.

(...) Nu cred că punctul fierbinte  trecut. Cred că punctul fierbinte va urma (...) E important să nu fentăm autoritățile,  să înțelegem că în  astfel de cazuri să fii patriot, să ții la familia ta și la țara ta înseamnă să te supui regulilor. Italia a întârziat aceste măsuri și iată unde s-a ajuns. (...)“, a mai spus Rareș Bogdan. 

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel