Rapperul ROMÂN „El Rumañol”, REVELAȚIA momentului în SPANIA: „SĂRĂCIA m-a scos din ROMÂNIA, țara mea“ | VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

„El Rumañol”, adică tânărul rapper român Maxi Nica, este revelația momentului în Spania. Prestația sa de la „Spaniolii au talent“ a devenit virală. El a prezentat o piesă ca omagiu de ziua hispanității în care vorbește și despre România.

Maxi Nica, originar din Oradea, cunoscut ca „El Rumañol” este un tânăr român, stabilit de la vârsta de șapte ani în Spania. Deși în viața „de zi cu zi“ lucrează ca programator, el este pasionat de muzica rap. Românul care locuiește la Castellón de la Plana le-a vorbit celor din juriu despre Spania, din perspectiva cuiva care observă totul din exterior.

În această seară, de la ora 22.00 (ora Spaniei), pe Telecinco va fi difuzată prestația sa din cadrul emisiunii „Spaniolii au talent“. 

„A fi spaniol nu înseamnă să fii supărat când vezi un semn în catalană” este melodia rap compusă de El Rumañol cu care s-a prezentat pentru a impresiona publicul emisiuni de talente de pe canalul TV Telecinco. Piesa a devenit deja virală pe internet.

“A fi spaniol înseamnă să nu fii supărat când vezi un semn în limba catalană, să înveți câteva cuvinte în bască, să mergi în Galicia și să crezi povești despre meigas. Îți arde sufletul să vezi Doñana arzând”.

Spania “nu este doar un steag, este mai mult decât o singură limbă”, afirmă el. “Nu este un singur rege sau un singur om, să fii spaniol nu înseamnă să te enervezi dacă vezi un semn în catalană, înseamnă să înveți câteva cuvinte în bască, să mergi în Galicia și să crezi povești despre „meigas” (n.r.vrăjtoare, în Galicia), să suferi când vezi Doñana (n.r.rezervație din Andalucia) arzând”.

În aceeași piesă el spune că este român, dar sărăcia l-a scos din România, însă nu a putut scoate România din inima lui. În aceeași măsură el se simte spaniol. Piesa a stârnit valuri de aplauze atât din partea publicului, cât și a juriului.

Tot el este cel care după alegerile europarlamentare din acest an a compus o melodie emoționantă în care vorbește de "copiii diasporei" și despre părinții lor care au fost nevoiți să plece peste hotare pentru un trai mai bun. 

Citește și: Român din Spania, melodie EMOȚIONANTĂ dedicată celor care au stat la coadă în Diaspora | VIDEO

În această seară juriul emisiunii va decide dacă El Rumañol trece în etapa următoare. Are toate șansele să obțină chiar un „Golden Pass”. Emisiunea, a cincea audiție din „Got Talent” se transmite în seara aceasta, la ora 22.00 (ora Spaniei), pe Telecinco!

Audiția sa se vrea chiar un omagiu pentru Ziua Hispanității, 12 octombrie (Sărbătoarea Națională a Spaniei), piesa care a devenit virală pe internet a devenit rapid un fel de simbol al acestui eveniment. Rapperul român El Rumañol a declarat că se simte „foarte spaniol“. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel