Raport DEVASTATOR la Washington: "Corupție, abuzuri, presă cumpărată, cele mai mari probleme ale României"

Liviu Ludovic / 14 mar 2019, 08:55 Salveaza PDF Comentarii
corupție
corupție

Statele Unite afirmă că România continuă să aibă probleme cu răspândirea corupţiei, cu funcţionarea sistemului judiciar şi cu lipsa independenţei din presă.

Deficienţele sunt menţionate în raportul anual al Departamentului de Stat despre situaţia drepturilor omului în lume, raport prezentat ieri la Washington. 

Raportul Departamentului de Stat arată, între altele, că autorităţile civile au menţinut un control eficient asupra forţelor de securitate. Problemele legate de drepturile omului au inclus o corupţie oficială endemică şi violenţele Poliţiei împotriva romilor. Sistemul judiciar a luat măsuri pentru a-i judeca şi pedepsi pe oficialii care au comis abuzuri, dar autorităţile au amânat procedurile implicând presupuse abuzuri ale Poliţiei.

Rezultatul a fost că multe dintre cazuri au sfârşit prin anchetarea celor implicaţi. Condiţiile din închisori rămân dure şi nu se ridică la standardele internaţionale - spune Raportul Departamentului de Stat, care mai arată că organizaţii independente ca Agenţia de monitorizare media "Freedom House" şi Centrul pentru Jurnalism Independent au menţionat politizarea excesivă media, mecanisme corupte de finanţare şi politici editoriale subordonate intereselor proprietarului respectivei instituţii.

Raportul menţionează şi faptul că, potrivit unor informaţii independente, media proguvernamentală a jucat un rol cheie în răspândirea de informaţii false în timpul demonstraţiilor de masă de la 10 august. Pe de altă parte, în ciuda unor numeroase puneri sub acuzare de înalt profil, practicile corupte rămân amplu răspândite.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy