Ramona Ioana Bruynseels, SCRISOARE către Iohannis și Dăncilă: „Ați mimat preocuparea pentru dreptul Diasporei de a vota!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Candidatul umanist la Președinția României, Ramona Ioana Bruynseels, taxează modul în care autoritățile pregătesc procesul de votare al românilor din străinătate, printr-o scrisoare deschisă adresată Președinției României, Guvernului și Autorității Electorale Permanente. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook și pe website, Ramona Ioana Bruynseels, trage un semnal de alarmă asupra pasivității cu care este tratat acest vot.

„Mai sunt două luni până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar dumneavoastră, Domnule Președinte, și dumneavoastră, Doamna Dancilă, tratați cu o stupefiantă superficialitate problema votului românilor din străinătate! Pasați între Guvern și Președinție o problemă pentru care sunteți, în egală măsura, responsabili! Domnule Președinte i-ați instruit pe ambasadorii români, reuniți recent la București, cum să promoveze votul în diaspora? Nu cred, pentru că în spațiul public nu a ajuns nimic. Iar dacă totuși, v-ați amintit vag și de cei care în 2014 v-au asigurat mandatul, ce ați făcut concret pentru a vă asigura că lucrurile se schimbă repede în bine? Ați fixat termene limită? Ați solicitat informări zilnice? Mi-e teamă că nu. Doamna Premier, ați aflat abia de câteva zile că Guvernul organizează alegerile? Că de luni de zile românii din diaspora nu sunt informați eficient despre procedura de vot? Ați știut cu siguranță care este situația reală, nu ați aflat-o din presă , dar ați fost mai preocupată de supraviețuirea la guvernare decât de votul românilor din diaspora. Cât despre Autoritatea Electorală Permanentă, rușinea întârzierii cu care a decis să propună prelungirea termenului pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, nu ar mai fi ștearsă nici măcar cu o demisie la vârf!", se arată în scrisoare.

Bruynseel consideră evident faptul că „Președinția, Guvernul României și Autoritatea Electorală Permanentă au mimat preocuparea pentru dreptul românilor din străinătate de a vota”.

Mai mult, candidata umaniștilor speră că nu se va întâmpla „să se înființeze secții de vot doar acolo unde electoratul este favorabil celor care le înființează! În consecință, în al doisprezecelea ceas, va solicit ferm domnule Președinte, doamna PM, să treceri peste orice jocuri politice, să prelungiți termenele (aveți soluții ) și să îi lăsați pe români să voteze!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel