Ramona Bruynseels, ATAC la DĂNCILĂ: „Mai preocupată de supraviețuirea la guvernare decât de VOTUL românilor din DIASPORA“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ramona Ioana Bruynseels, candidata Partidului Puterii Umaniste face un apel către premierul Viorica Dăncilă pentru a le garanta efectiv românilor din diaspora posibilitatea de a vota.

Ramona Ioana Bruynseels, candidata Partidului Puterii Umaniste cere, într-o postare pe pagina sa de facebook, crearea urgentă a unei echipe în subordinea directă a premierului Viorica Dăncilă, care să aibă ca obiectiv garantarea posibilității efective pentru ca fiecare român din diaspora să-și poată exercita dreptul la vot. Ea le adresează președintelui și premierului ROmâniei o scrisoare deschisă în care solicită prelungirea termenelor pentru a-i lăsa pe români să voteze.

 

„Domnule Președinte Iohannis, doamnă Prim-Ministru Dăncilă, am decis să vă transmit o scrisoare deschisă, pentru a vă atrage atenția asupra pregătirii votului din diaspora la alegerile prezidențiale.

Mai sunt două luni până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar dumneavoastră tratați cu o stupefiantă superficialitate problema votului românilor din străinătate! Pasați între Guvern și Președinție o problemă pentru care sunteți, în egală măsură, responsabili!

Domnule Președinte i-ați instruit pe ambasadorii români, reuniți recent la București, cum să promoveze votul în diaspora? Nu cred, pentru că în spațiul public nu a ajuns nimic. Iar dacă totuși, v-ați amintit vag și de cei care în 2014 v-au asigurat mandatul, ce ați făcut concret pentru a vă asigura că lucrurile se schimbă repede în bine?“, precizează Ramona Ioana Bruynseels în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Ea se adresează în egală măsură și premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză că a fost mai preocupată de „supraviețuirea la guvernare“.

„Doamna Premier, ați aflat abia de câteva zile că Guvernul organizează alegerile? Că de luni de zile românii din diaspora nu sunt informați eficient despre procedura de vot? Ați știut cu siguranță care este situația reală, dar ați fost mai preocupată de supraviețuirea la guvernare decât de votul românilor din diaspora. Cât despre Autoritatea Electorală Permanentă, rușinea întârzierii cu care a decis să propună prelungirea termenului pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, nu ar mai fi ștearsă nici măcar cu o demisie la vârf!“, este de părere Bruynseels.

Aceasta le solicită premierului și șefului statului să treacă peste jocurile politice și să lase românii să își exprime votul. 

„În concluzie, este evident că Președinția, Guvernul României și Autoritatea Electorală Permanentă au mimat preocuparea pentru dreptul românilor din străinătate de a vota. Iar acest dezinteres contrastează cu grija arătată față de diaspora românească cu ocazia fiecărei runde de alegeri.

În al doisprezecelea ceas, vă solicit ferm domnule Președinte, doamnă Prim Ministru, să treceți peste orice jocuri politice, să prelungiți termenele și să îi lăsați pe români să voteze!“, afirmă Ramona Ioana Bruynseels în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel