Raiduri de amploare, făcute de poliția germană la reţelele de trafic de fiinţe umane

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Poliția germană a destructurat mai multe rețele de trafic de persoane. 

Poliţia germană a întreprins miercuri raiduri care au vizat reţele de trafic de fiinţe umane pe teritoriul Germaniei, desfăşurând percheziţii în special în regiunea Berlin, informează dpa, scrie Agerpres. 

Au fost arestate mai multe persoane şi zeci de spaţii au fost percheziţionate. Chiar dacă operaţiunile s-au concentrat la Berlin, au mai fost acţiuni în landul vecin Brandenburg, precum şi în landurile nordice Saxonia Inferioară şi Bremen, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

20 de suspecți



Raidurile au vizat în jur de 20 de suspecţi, consideraţi membri ai unor bande ale crimei organizate suspectate că lucrau la înfiinţarea de "site-uri web conspirative ale mai multor companii", au anunţat procurori de la Berlin, care au condus operaţiunea.

Se crede că acuzaţii au folosit aceste companii, cu sediul în ţări din Balcani şi din Germania, pentru a angaja muncitori pe bază de contract de muncă temporară din ţări din afara Uniunii Europene, folosind documente falsificate pentru a lucra în companii germane de logistică. Banii plătiţi ca salarii pentru muncitori erau reţinuţi de suspecţi.

Trafic de persoane



Acuzaţiile includ trafic de fiinţe umane, falsificare de documente, organizare de muncă nefiscalizată şi angajare ilegală.

Circa 1000 de poliţişti au fost implicaţi în percheziţii în locuinţele membrilor acestor reţele, în locaţii de business, centre logistice şi locuri de cazare oferite muncitorilor.

Poliţia germană se aşteaptă să confişte bunuri în valoare de zeci de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Germania. Muncitori români în construcții, păcăliți de patronul neamț

 

Patronul unei firme din Germania a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare, după ce a fost prins că a exploatat cinci angajați români în construcții.  

Directorul general al unei companii de construcții a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare pentru încălcarea legislației muncii și evaziune fiscală de către tribunalul regional Saarbrucken. Soția inculpatului a fost și ea condamnată, fiind complice, însă pedeapsa în cazul ei este de un an cu suspendare.

Potrivit autorităților, în perioada 2014-2018, managerul în vârstă de 46 de ani a generat vânzări considerabile cu ajutorul unor angajați care nu erau deloc sau nu erau înscriși în totalitate în sistemul asigurărilor sociale. Drept urmare, au fost eludate impozite și contribuții la asigurările sociale în valoare totală de aproximativ 690.000 EUR.

Știrea completă aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel