Rafael Nadal l-a învins în runda inaugurală pe Rinky Hijikata. Spaniolul își face prima apariție la Flushing Meadows de la victoria din 2019

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rafael Nadal l-a învins în runda inaugurală pe Rinky Hijikata. Spaniolul își face prima apariție la Flushing Meadows de la victoria din 2019
Rafael Nadal l-a învins în runda inaugurală pe Rinky Hijikata. Spaniolul își face prima apariție la Flushing Meadows de la victoria din 2019

Rafael Nadal, de patru ori câștigător al US Open, a revenit după un set de debut și l-a învins în runda inaugurală pe Rinky Hijikata, un wildcard de 21 de ani.

Rafael Nadal, al doilea favorit, a trecut peste o sperietură timpurie și l-a învins marți pe australianul de 21 de ani Rinky Hijikata, cu 4-6, 6-2, 6-3, 6-3, la prima sa apariție la US Open după ce a câștigat în 2019.

Jucând doar în al doilea său meci după ce s-a retras de la Wimbledon cu o accidentare abdominală, spaniolul a speculat dacă este pregătit să se confrunte cu New York-ul și a părut să confirme aceste temeri, deoarece s-a luptat pe retur în primul set.

Hijikata l-a desprins incredibil pe câștigătorul de 22 de ori al unui turneu major cu o lovitură de cap clară în al șaptelea game al debutului său de Grand Slam, dar Goliat a fost cel care a luat avânt asupra lui David sub luminile strălucitoare ale stadionului Arthur Ashe, în timp ce luptătorul Nadal a trecut în forță prin primele trei game-uri ale setului secund.

 

Nadal s-a îmbunătățit în aproape toate privințele pe măsură ce forma adversarului său s-a deteriorat

 

Nadal s-a îmbunătățit în aproape toate privințele și a pierdut doar unul dintre punctele de prim serviciu și făcând puține greșeli, în timp ce Hijikata a acumulat o duzină de greșeli neforțate și și-a abandonat serviciul în ultimul game.

Aflat pe un teritoriu familiar, Nadal, de patru ori câștigător la Flushing Meadows, nu s-a confruntat niciodată cu un break în setul al treilea și l-a dominat pe Hijikata în al cincilea game al setului final, înainte de a recupera de la 0-40 în al optulea game pentru a-și menține serviciul.

Hijikata a oferit mulțimii gălăgioase din New York o ultimă emoție când a apărat patru mingi de meci în setul al nouălea înainte de a ceda în fața forehand-ului viclean al lui Nadal.

'Așteptare lungă - pentru o vreme m-am gândit că poate nu voi putea să mă întorc', a declarat Nadal într-un interviu pe teren după meci. 'Sesiunile de noapte de aici, din New York, sunt cele mai bune fără îndoială', conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel