Radu Mazăre, în faţa judecătorilor din Madagascar

Andreea Cosma |
Data publicării:

S-au scurs cele şase zile de arest pentru Radu Mazăre, în Madagascar, iar acesta urmează să se prezinte în faţa instanţei, relatează Realitatea TV. 

Tot astăzi, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că a fost predat autorităţilor din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru retrocedarea ilegală a mai multor terenuri.

Citeşte şi: Ana Birchall, anunțul momentului: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre. ULTIMA ORĂ

Ea a precizat că dosarul complet pentru extrădare a fost transmis, sâmbătă, şi în format electronic către Ministerul Justiţiei din Madagascar.

Săptămâna trecută, Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.

Citeşte şi: Dispută politică pe extrădarea lui Radu Mazăre. Meleşcanu: "Consulul onorific nu are competențe"

Mazăre a plecat în Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a făcut demersuri pentru obţinerea azilului. Fostul edil are multiple condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Mazăre a fost condamnat la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel