Putin s-ar putea întâlni cu Zelenski la reuniunea G20

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ucraina așteaptă o decizie cu privire la cererea de aderare la UE. Zelensky avertizează că Putin ar putea pedepsi țara între timp
Ucraina așteaptă o decizie cu privire la cererea de aderare la UE. Zelensky avertizează că Putin ar putea pedepsi țara între timp

Este posibil ca președintele Indoneziei să fi organizat prima posibilă întâlnire între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președintele rus Vladimir Putin de la începutul războiului, scrie Sky News.

Indonezia prezidează în prezent Grupul celor 20 de economii majore (G20), iar președintele său, Joko Widodo, i-a invitat atât pe Zelenski, cât și pe Putin la summitul liderilor din noiembrie.

El s-a confruntat cu presiuni din partea țărilor occidentale - inclusiv a Marii Britanii - pentru a-l exclude pe liderul rus, dar a declarat că dorește să "unească" G20.

Ucraina nu este membră a G20. Indonezia încearcă să realizeze întâlnirea Zelenski - Putin

 

Jokowi, așa cum este cunoscut în mod obișnuit președintele indonezian, a vorbit recent cu Zelenski și a refuzat să ofere arme Ucrainei, în timp ce politica externă a țării din Asia de sud-est încearcă să mențină neutralitatea strategică.

Într-o declarație online, Jokowi a declarat că i-a exprimat președintelui ucrainean speranța că "războiul se va putea încheia în curând și că se vor putea găsi soluții pașnice prin negocieri".

Ucraina nu este membră a G20, dar președinților li se permite să invite liderii altor țări.

Un oficial guvernamental ucrainean de rang înalt a declarat că participarea lui Zelenski va depinde "în principal de situația de pe câmpul de luptă".

Jokowi a declarat că Putin intenționează să participe, dar Kremlinul a spus că acest lucru nu a fost încă decis, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel