Putin trece la amenințări grave: Dacă occidentalii vor să învingă Rusia, să încerce; nu am început încă lucrurile serioase în Ucraina

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a provocat joi pe occidentali să învingă Rusia 'pe câmpul de luptă' din Ucraina, unde americanii şi europenii au accelerat livrările de arme către forţele militare ale Kievului, potrivit AFP.

'Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!', a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului, transmis la televiziune.

De asemenea, Putin a mai spus că Rusia 'nu a început încă lucrurile serioase' în Ucraina, unde ea desfăşoară de la sfârşitul lunii februarie o vastă ofensivă militară.

'Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase' în Ucraina, a afirmat el.

Putin trece la amenințări grave

 

'În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Folosind o retorică ce aminteşte de cea a liderilor sovietici din timpul Războiului Rece, Putin a denunţat de asemenea 'liberalismul totalitar' occidental şi a spus că ofensiva din Ucraina marchează începutul unei tranziţii dintr-o lume marcată de 'egocentrismul mondializat american spre o lume cu adevărat multipolară'.

'În majoritatea ţărilor, oamenii nu vor o astfel de viaţă sau un astfel de viitor. S-au săturat să cadă în genunchi şi să se umilească în faţa celor care se cred excepţionali', a mai spus el.

 

Vladimir Putin, urmărit de semne mistice de-a lungul mandatelor: Ar prevesti sfârşitul epocii sale şi prăbuşirea Rusiei

 

Jurnaliştii de la FreeDom enumeră unele semne care marchează, în opinia lor, sfârşitul lui Putin şi prăbuşirea Rusiei.

O serie de coincidenţe mistice îl urmăresc pe preşedintele rus Vladimir Putin de când a venit la putere la începutul anilor 2000: drapelul de stat la inaugurare nu a putut fi ridicat, persoana care l-a învăţat să piloteze a decedat subit, iar recent a murit şi tigrul cu apelativul 'Putin', numit în onoarea sa, relatează miercuri agenţia ucraineană Unian, citând o analiză făcută de jurnaliştii de la FreeDom, un proiect al unei televiziuni ucrainene. 

În 2010, preşedintele Federaţiei Ruse a vizitat arhipelagul Ţara Franz Josef, unde a pus o zgardă de monitorizare unui urs polar. Câteva luni mai târziu, cercetători din zonă au descoperit că acesta se debarasase de zgardă. Unii au văzut în asta un semn rău, doar ursul alb este considerat un animal totem în Rusia, iar imaginea sa reprezintă emblema partidului Rusia Unită, partidul lui Putin.

O istorie similară s-a întâmplat cu o balenă albă, care fusese prinsă special pentru Putin în Marea Ohoţk şi căreia i-a fost ataşat un cip de monitorizare. Ulterior s-a descoperit că cip-ul ataşat balenei nu mai funcţiona.

Femela tigru din Amur, pe care preşedintele rus a adormit-o în 2014, prin injectarea unui ser inofensiv, pentru a-i ataşa un cip, a murit după aceea.

Dar cea mai surprinzătoare a fost întâmplarea cu un stol de cocori siberieni în 2012, pe care Putin îi călăuzea spre ţările calde de la bordul unui deltaplan. Problema e că acei cocori nicidecum nu voiau să zboare spre sud, iar operaţiunea - gândită în cadrul unui proiect ştiinţific vizând reintroducerea păsărilor din această specie rară născute în captivitate în mediul lor natural - a fost un eşec.

Mai târziu, bărbatul care l-a învăţat pe preşedintele rus să piloteze şi-a pierdut viaţa într-un accident de avion, notează Unian, fără a-i menţiona numele.

Semne care ar prevesti sfârşitul epocii sale şi prăbuşirea Rusiei 

 

La ceremonia de învestire a sa din 2018, pentru al patrulea mandat, soldaţii nu au reuşit să ridice drapelul Federaţiei Ruse, steagul înţepenind pe catarg, ceea ce este interpretat de jurnaliştii ucraineni ca un semn rău atât pentru Putin, cât şi pentru ţara sa, scrie Unian.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declanşat un război împotriva Ucrainei la sfârşitul lunii februarie, dar planul său de a captura Ucraina în câteva zile a eşuat, armata sa concentrându-şi în prezent ofensiva în estul ţării, unde încearcă să preia controlul asupra bazinului Donbas, compus din regiunile Lugansk şi Doneţk, o zonă pe care Rusia o controla parţial din 2014 prin intermediul miliţiilor separatiste pe care le coordona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel