Purtarea măştii sanitare nu va mai fi obligatorie la bordul aeronavelor în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Obligativitatea de purtare a măştilor medicale de tip FFP2 la bordul aeronavelor, măsură inclusă iniţial în Legea pentru protecţia împotriva infecţiilor valabilă pe întreg teritoriul Germaniei, urmează să fie retrasă, informează DPA. 

Totodată, legea va stipula de acum înainte că măştile FFP2 trebuie purtate nu numai în trenurile pe distanţe lungi, în spitale şi în azilurile de bătrâni, ci şi în cabinetele medicale.

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat luni pentru DPA: ''Vaccinarea şi măştile sanitare rămân cea mai bună protecţie împotriva valului aşteptat de infectări cu Omicron. De aceea le utilizăm pe amândouă''. Măştile ar trebui ca atare purtate şi în cabinetele medicale, a adăugat el.

''Atâta timp cât situaţia pandemică o va permite, măştile nu vor fi solicitate în aeronave. Purtarea măştilor este însă în continuare recomandată în acest caz. Nu este o problemă de reguli, ci de bun simţ'', a mai spus ministrul german.

Purtarea măştii sanitare nu va mai fi obligatorie la bordul aeronavelor în Germania 

 

Anunţul despre modificarea acestei reglementări a fost relatat pentru prima dată de Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). Potrivit legislaţiei în vigoare, obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în aeronave este în continuare valabilă până pe 23 septembrie.

În ceea ce priveşte traficul aerian, s-a propus ca Guvernul federal să poată impune obligativitatea măştii pentru pasageri şi personalul aflat la bord prin ordonanţă, fără aprobarea camerei superioare a Parlamentului german - Bundesrat -, potrivit unei propuneri puse la dipoziţia DPA.

Propunerea legislativă face referire la măşti FFP2 sau la măşti chirurgicale simple. Industria aviatică a protestat de mai multă vreme împotriva obligativităţii privind utilizarea măştilor sanitare la bordul aeronavelor, argumentând că măsura nu se mai aplică în alte domenii ale vieţii cotidiene şi nici în alte ţări.

Camera inferioară a Parlamentului german - Bundestag - este aşteptată să promulge joi prevederile referitoare la coronavirus din Legea pentru protecţia împotriva infecţiilor pentru toamna acestui an, titreză Agerpres. 

 

Nu același lucru se întâmplă însă în Spania. Măștile vor continua să fie obligatorii în avioane. Ministrul Transporturilor din Spania, Raquel Sánchez, a anunțat acest lucru în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului Deputaților.

Spania. Măștile vor continua să fie obligatorii în avioane. Anunțul, făcut de ministrul Transporturilor

 

Ministrul Transporturilor din Spania, Raquel Sánchez, a explicat în Congresul Deputaților că utilizarea măștilor de față în avioane va continua să fie obligatorie și a făcut referire la acest lucru în cazul aeroporturilor.

"În cazul transportului aerian, în primul rând, având în vedere evoluția situației de urgență sanitară cauzată de COVID-19, Decretul-lege regal elimină obligația de a aplica în aeroporturi liniile directoare operaționale legate de pandemie și stabilește că utilizarea măștilor, luarea temperaturii și distanța în cozile de control sunt recomandări", a explicat Sánchez.

Astfel, acesta certifică faptul că nu există nicio modificare în ceea ce privește utilizarea obligatorie a măștilor în aeronave, care sunt în continuare obligatorii. Toate acestea după o confuzie generală datorată cuvintelor ministrului Sánchez referitoare la "transportul aerian", în care guvernul părea să anunțe sfârșitul măștii în avioane.

Masca este obligatorie pe zborurile comerciale din vara anului 2020. Deși, la 11 mai, Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) au retras recomandarea ca această măsură să fie obligatorie la bordul aeronavelor, a fost lăsată la latitudinea fiecărei țări și companii aeriene să decidă dacă retrag sau mențin această măsură. Spania nu și-a schimbat criteriile, astfel încât acesta continuă să fie obligatoriu pentru zborurile spre și dinspre Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel