Pune folie de aluminiu, aspirină sau piper în mașina de spălat, iar rufele vor ieși perfecte. Da, ai citit bine! E un truc celebru

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Pune folie de aluminiu, aspirină sau piper în mașina de spălat, iar rufele vor ieși perfecte
Pune folie de aluminiu, aspirină sau piper în mașina de spălat, iar rufele vor ieși perfecte

Dacă întrebi pe oricine, cel mai probabil îți va spune că este foarte ușor să speli hainele la mașină. Ce poate fi atât de greu? Le sortezi pe culori, pui detergent, balsam, alegi programul potrivit și apeși pe un buton. Problema apare atunci când rezultatul nu este cel dorit: hainele ies cu scame, albul nu mai e chiar alb, rămân pete de detergent pe bluza neagră. Află că există mici trucuri pentru ca hainele tale să iasă perfecte din mașina de spălat.

Oricât ar suna de ciudat pune folie de aluminiu, piper și aspirină în mașina de spălat, iar rufele vor ieșit perfecte. E o realitate de care mulți ne lovim constant. Nici măcar cele mai noi mașini de spălat nu se descurcă întotdeauna cu firele de păr, blana de animale, puful sau tot felul de scame nedorite. Ca să nu mai vorbim de pături, sau diverse așternuturi pe care au stat animale. Iată câteva trucuri celebre pentru a scoate cele mai bune rezultate și a obține rufe spălate perfect.

Pune folie de aluminiu în mașina de spălat

 

Prima soluție neașteptată vine chiar din bucătărie. Ca să scapi rapid de scamele de hainele proaspăt spălate, ai nevoie doar de câteva bile din folie de aluminiu, care sunt ieftine și eficiente.

Explicația este că, în timpul spălării, bilele se mișcă în interiorul tamburului și adună toate firele de păr, blana de animale, scamele, puful și alte resturi textile. Asta pentru că în interiorul tamburului se formează electricitate statică, din cauza hainelor care se freacă una de alta și de suprafața tamburului. Datorită acestui fenomen, bilele vor atrage asupra lor toate scamele.

Citește și: Cu două ingrediente banale din bucătărie vei avea o podea perfectă. Încearcă aceste trucuri

Totodată, mai sunt două efecte incredibile: bilele de aluminiu prelungesc durata de viață a filtrelor, deoarece resturile murdare de pe haine se adună pe ele. În plus, contribuie la distribuirea uniformă a detergentului de spălat, fapt care îți va permite să folosești mai puțin detergent.

Pune piper, oțet și aspirină în mașina de spălat

 

Banala folie de aluminiu nu este singurul produs pe care-l ai deja în casă și care te poate ajuta să scoți hainele perfecte din mașina de spălat.

Piperul negru acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun de pe țesătură. Puține gospodine știu, dar dacă rămân particule de detergent pe haine, atunci culorile se estompează în timpul clătirii, iar hainele se decolorează. Din fericire, o linguriță de piper, adăugată direct în tambur, va reda strălucirea de odinioară a hainelor tale.

Vezi și: Pulverizați acest amestec făcut în casă pentru a elimina toți păianjenii și furnicile. Un truc fantastic

Un al truc este cel cu aspirina. Câteva pastile de aspirină, deoarece îndepărtează petele galbene provocate de ciorbă sau de alte sosuri de pe hainele albe.

Totodată, află că oțetul îndepărtează depunerile de detergent. Când turnăm prea mult detergent, excesul de spumă generat se depune pe guler și manșete, iar la clătire se îndepărtează mai greu. Pentru a neutraliza acest efect, poți adăugă câteva linguri de oțet la fiecare spălare.

Curăță salteaua patului cu câteva produse din cămară: vei avea un somn profund și liniștit

 

Un pat curat și confortabil ne face fericiți. Cu toții cunoaștem acea senzație minunată când dormim într-un așternut proaspăt spălat. Dar, multe persoane uită să curățe și salteaua patului.

Dacă ai schimbat lenjeria asta nu înseamnă neapărat că dormi într-un pat curat. Se recomandă să vă curățați salteaua de două ori pe an, pentru a menține patul cu adevărat curat.

Te-ai gândit vreodată ce se ascunde în saltea: acarieni, piele moartă, murdărie, dar și alte resturi. Prin urmare, salteaua trebuie întreținută, mai ales dacă suferi de alergii sau ai animale de companie.  

Citește aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel