PSD vrea să pună mâna pe Consiliului Concurenţei. ”La conducerea Consiliului Concurenţei va fi instalat omul de paie al lui Dragnea”

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

PSD  vrea să pună mâna pe Consiliul Concurenței .

Pentru a fi instalat omul lui Liviu Dragnea la conducerea instituției opoziția acuză că în Comisia juridică şi Comisia de industrii din Camera Deputaţilor s-a adoptat un amendament al PSD, care prevede ca preşedintele Consiliului Concurenţei trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere de cel puţin 15 ani.

”Preşedintele trebuie să fi îndeplinit funcţii de conducere cu largi responsabilităţi pentru o perioadă de cel puţin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competenţe profesionale şi manageriale”, prevede amendamentul, depus la proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Concurenţei.

Un alt amendament prevede că  "membrii Consiliului Concurenţei sunt numiţi prin decret de către preşedintele României, pe baza votului dat de Parlament, la propunerea Comisiilor juridice ale celor două Camere", anunță digi24

În forma actuală a legii, numirea membrilor Plenului Consiliului Concurenţei se realizează de către Preşedintele României, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei, cu avizul Guvernului şi după audierea candidaţilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

 “În Comisia juridică s-a discutat din nou modificare a legii Concurenţei în sensul în care PSD-ul doreşte cu orice chip să pună mâna pe Consiliul Concurenţei, pentru a-şi instala probabil la conducerea acestei instituţii fundamentale pentru garanzarea unei pieţe libere în România un lacheu. S-a procedat la discutarea unui proiect de lege care a venit de la Senat alterat, modificat cu pixul, tot la Comisia juridică se află un alt proiect de lege în care Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Şi am ridicat în cadrul şedinţei problema competenţei Camerelor, în sensul în care nici acum cei de la PSD nu s-au hotărât dacă Senatul este Camera care trebuie să adopte decizia în această materie a concurenţei sau Camera Deputaţilor”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Dacă amendamentele intră în vigoare, actualul preşedinte al Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, va fi demis, cu mai bine de un an înainte de a-şi încheia mandatul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel