PSD vrea să-și spele imaginea? "Solicităm ABROGAREA de urgență a recursului compensatoriu"

Narcis Popa |
Data publicării:

Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar al deputaților PSD, a declarat, luni, în Parlament, că social-democrații susțin abrogarea de urgență a recursului compensatoriu, proiectul de lege fiind introdus pe ordinea de zi a Camerei chiar la propunerea sa.

"Am propus chiar eu introducerea pe ordinea de zi a legii abrogării recursului compensatoriu astăzi. Mâine, această inițiativă va fi dezbătută în Comisia Juridică de la Camera Deputaților iar dacă toate lucrurile sunt în regulă, vă asigur că reprezentanții PSD în Comisia Juridică vor vota această inițiativă de abrogare. Miercuri, la plen, sunt toate șansele ca această lege în vigoare să fie respinsă, să fie adoptată abrogarea. (...) Astăzi, înțeleg că domnul Orban, doamna Turcan și alți miniștri din Guvernul liberal susțin că se poate abroga această lege, că au metodele alternative prin care pot compensa aceste sancțiuni, prin urmare nu mai există un motiv pentru ca aceasta să fie în vigoare. Susținem, împreună cu domnul președinte Ciolacu, susține acest punct de vedere, de abrogare de urgență a recursului compensatoriu", a afirmat Alfred Simonis.

Simonis a precizat că decizia de susținere vine ca urmare a unei noi abordări față de problemele din Justiție, după schimbarea conducerii PSD.

"PSD are o nouă conducere, iar aceasta are o altă abordare față de aceste probleme, mai ales cele din Justiție. Zilele trecute, ministrul Justiției din Guvernul PNL ne-a anunțat extrem de sigur pe dânsul că recursul compensatoriu nu poate să fie abrogat, pentru că e un proiect pilot cu consecințe financiare de zeci, sute de milioane de euro, în cazul în care inițiativa va fi abrogată și că vor trebui găsite metode alternative prin care să compensăm această lege. Același punct de vedere l-au avut și miniștrii Justiției din Guvernele PSD, fapt care a dus la susținerea acestei legi în continuare", a spus social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel