PSD vrea să deconteze din fonduri UE proiectele BARONILOR

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

PSD vrea să deconteze din fondurile europene proiectele date baronilor locali prin Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și nefinalizate. Este pentru prima oară când România ia în calcul decontarea din fonduri UE a proiectelor din PNDL, un proiect criticat de-a lungul timpului atât de Comisia Europeană, cât și de FMI.

PSD vrea să deconteze din fondurile europene proiectele date baronilor locali prin Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și nefinalizate.

Inițiativa apare într-un proiect de lege adoptat și trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Însă este nevoie de aprobarea formală a Comisiei Europene, dar și de acceptarea la decontare la Bruxelles a fiecărui proiect propus de România. 

Potrivit surselor G4Media.ro, guvernul nu a trimis încă la Comisia Europeană o cerere pentru acceptarea la decontare a acestor proiecte. PNDL este gestionat de Ministerul Dezvoltării, condus în acest moment de Paul Stănescu, baron PSD de Olt.

Miza PSD este de fapt nevoia de a ține sub control deficitul bugetar, care amenință să depășească ținta asumată de 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

Dacă Executivul european ar fi de acord cu propunerea României, s-ar crea un precedent care ar folosi Guvernului României și pe viitor.

Propunerea nu a fost făcută publică de guvern sau de conducerea PSD. Ea s-a materializat ca amendament depus de Comisia pentru buget din Camera Deputaților la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.30/2018, OUG aprobat în luna aprilie de Guvernul Dăncilă.

Este pentru prima oară când România ia în calcul decontarea din fonduri UE a proiectelor din PNDL, un proiect controversat și criticat de-a lungul timpului atât de Comisia Europeană, cât și de FMI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel