PSD s-a speriat de efectul noilor JIGNIRI aduse de Bădălău ROMÂNILOR din DIASPORA

PSD s-a speriat de efectul noilor jigniri aduse de Bădălău românilor din diaspora. Mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale, printre ei Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, vineri, la afirmațiile făcute de senatorul Niculae Bădălău despre diaspora. El atrage atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

„Resping afirmațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău și m-a asigurat că a conștientizat exprimarea nefericită și că o regretă. PSD îi respectă pe toți românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenția tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate!", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest, Gabriel Zetea, consideră că declarațiile lui Nicolae Bădălău despre diaspora sunt total deplasate și nu fac cinste nimănui.

Potrivit unui comunicat al lui Gabriel Zetea transmis, vineri, acesta nu este acord, nu susține și regretă astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte.

„Declarațiile total deplasate ale colegului meu de partid, Nicolae Bădălau, nu fac cinste nimănui. Majoritatea românilor care au plecat din țară în ultimii 15 ani au făcut-o pentru a asigura un trai mai bun familiilor lor și asta pentru că în România nu au primit șansele pe care le meritau la dezvoltare personală. Nu sunt de acord, nu susțin și regret astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte. Dar, recunosc, mă doare faptul că o asemeneaa fost făcută de un coleg care ar fi trebuit să reflecteze mai bine la ce înseamnă empatia și grija față de fiecare român, indiferent de locul în care se află acesta azi, pentru că suntem cu toții frați ai aceeași Patrii!", a spus Zetea.

Acesta a subliniat faptul că Maramureșul are zeci de mii de maramureșeni plecați de lângă familiile lor, în Europa iar munca sa în administrația județului, ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, înseamnă inclusiv eforturi constante de a le explica celor plecați că și în România poate fi mai bine.

„Că ei pot, încet, să revină acasă pentru salarii mai bune, pentru condiții de viață decente. Cred că, daca ne dăm mâna, toți cei care fac politica în România, și ne stabilim ca obiectiv dezvoltarea durabilă a țării, atunci și cei care muncesc din greu, aici, acasă, dar și cei plecați temporar la muncă în străinătate vor fi mai câștigați", a conchis vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy