PSD rămâne tot mai singur. UDMR: "Magistrații care protestează au DREPTATE"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că magistrații care critică ordonanța de urgență ce modifică legile justiției au dreptate, acesta fiind de părere Guvernul nu a propus un lucru bun prin această ordonanță.

Întrebat, vineri, de presă, la Cluj-Napoca, înaintea Congresului UDMR, cum comentează protestele magistraților, Kelemen Hunor a spus că îi înțelege pe procurorii și judecătorii care au ieșit să protesteze, pentru că nu este bine ce s-a întâmplat, transmite MEDIAFAX.

"Nu despre proteste, dar am o problemă cu OUG nr. 7 și au dreptate cei care o critică. În 2017 și 2018, eu personal și UDMR am susținut separarea carierilor procurorilor de judecători și cred că am făcut un lucru bun, corect. Am susținut că în interiorul CSM, secția de procurori să se ocupe de procurori, cea de judecători de judecători și de cariera celor două categorii din magistratură. Acum să vii și să spui că trebuie iar inversat, eu nu văd raționamentul.

Este o greșeală să schimbi regula după un an, nu cred că Guvernul a propus un lucru bun cu această ordonanță. Îi înțeleg pe procurorii și pe judecătorii care au ieșit azi (vineri – n.r.) să protesteze, pentru că nu este bine ce s-a întâmplat. Judecătorul Dana Gârbovan are perfectă dreptate când critică, sunt probleme cu OUG, categoric", a spus Kelemen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel