PSD prezintă noul progam al "promisiunilor" înainte de alegerile parlamentare. Cu cât promit că vor creşte salariile

Andreea Cosma |
Data publicării:

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a prezentat, miercuri, capitolul „Economie și fiscalitate” din programul de guvernare al formațiunii. Printre măsuri de numără majorarea salariului minim și punctului de pensie, dar și reducerea impozitării muncii.

„Am avut o întâlnire cu partenerii noștri sociali, cu cele mai importante patronate și sindicate din industrie, auto, construcții, iar în această săptămână și săptămâna viitoare vom continua pe celelalte domenii. Spre deosebire de actuala putere, noi am început elaborarea programului de guvernare în parteneriat cu cei cărora li se adresează măsurile pe care noi le propunem, pornind de la nevoile concrete pe care le au”, spune Sorin Grindeanu.

Principalele promisiuni din programul de guvernare prezentat de Sorin Grindeanu, intitulat „PSD știe să guverneze bine”, sunt legate de creșterea veniturilor populației și a economiei.

Potrivit documentului prezentat, salariul minim brut urmează să ajungă în 2024 la 3.500 lei, față de 2230 lei , cât este în prezent. Salariul mediu brut ar urma să fie de 7.010 lei.

Punctul de pensie este proiectat la 2.340 lei peste patru ani, comparativ cu 1.775 lei.

Social-democrații susțin reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor populației, printre măsurile enunțate numărându-se impozit zero la salariul minim și scădere impozit la salariații cu copii, precum și dublarea alocațiilor copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel