PSD nu mai poate de grija Diasporei. Ciolacu spune că PSD nu va vota guvernul Ciucă pentru că s-ar introduce noi taxe românilor din străinătate 

Narcis Popa |
Data publicării:

Marcel Ciolacu anunță că PSD nu va vota guvernul Ciucă. Printre altele, liderul PSD spune că printre principalele motive de respingere se numără de introducerea de noi taxe pentru românii din Diaspora. 

"PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.

Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.

Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.

Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.

În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare! Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viața românilor ar deveni și mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante!" a scris Ciolacu pe Facebook.

Nici USR nu va vota guvernul Ciucă

 

USR nu va vota guvernul minoritar PNL-UDMR, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Uniunii, Ionuţ Moşteanu.

"USR a luat act de decizia PNL de a merge în Parlament cu un guvern minoritar PNL-UDMR. USR nu va vota acest guvern minoritar, aşa cum am spus în repetate rânduri. USR susţine refacerea coaliţiei de guvernare PNL - USR - UDMR, la fel aşa cum am spus în repetate rânduri. Însă PNL, prin decizia de a merge înainte, prin decizia din zilele trecute de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat Ciucă şi a merge înainte cu acest guvern minoritar, menţine această criză politică. Această criză politică va continua", a afirmat Moşteanu.

El a spus că sunt declaraţii contradictorii între preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi premierul desemnat Nicolae Ciucă.

"Pe de o parte, preşedintele PNL, domnul Cîţu, spunea că acest guvern o să treacă, pe de altă parte, premierul desemnat, domnul Ciucă, spunea de lângă el că acest guvern nu va trece. Unul dintre ei are informaţii greşite", a adăugat Ionuţ Moşteanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel