PSD insistă să demonstreze că la europarlamentare s-au furat 1,5 milioane de voturi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

La două luni după ce au pierdut alegerile, social-democraţii vor să demonstreze că votul a fost profund, viciat.

Aşa că au înfiinţat o comisie parlamentară, care cu ajutorul unui politolog şi a unui matematician, a analizat mii de procese verbale, informează Știrile PRO TV. Comisia a dat deja şi primul verdict: "mii de greşeli suspecte". Tot demersul este însă inutil, din moment ce rezultatele au fost validate, iar europarlamentarii şi-au preluat mandatele.

PSD nu a reclamat public fraudarea alegerilor însă doi cetățeni, un politolog și un matematician, au prezentat pe paginile lor de socializare mai multe nereguli. Apoi, câţiva aleşi de la PSD au preluat afirmaţiile acestora şi i-au invitat să facă parte dintr-o comisie de anchetă.

 

Probleme cu voturile la europarlametare, descoperite de un matematician şi un politolog

 

Ionuţ Apahideanu, politolog: „În urne în mod subit se găsesc mai mule buletine de vot decât participanţi la vot”

Dan Şelaru, matematician: "Sistemul STS a fost profund viciat".

Cei doi s-au ferit să vorbească despre fraude, dar au susţinut că au analizat patru mii de procese verbale. Aşa ar fi găsit date contradictorii, acte nesemnate, vot multiplu şi multe alte nereguli.

"Au apărut mai multe procese verbale din care se vedea clar că au fost nereguli, au făcut un lucru pe care poate trebuia să l facă o instituţie a statului român", spune Lia Olgua Vasilescu.

Daniel Zamfir, senator ALDE: "au existat voturi suplimentare în localităţi în care nu au existat apetit pentru turişti. am constatat că sunt voturi suplimentare mai multe decât ale băştinaşilor"

Ionuţ Apahideanu, politolog: "A cam crescut populaţia satului cu cam 120% Nu avem o explicaţie cu atât mai mult cu cât oamenii de acolo nu au văzut neam de neamul lor picior de turist. În tableta de la intrarea în secţie figurează persoane care nu se mai regăsesc nici în buletine de voturi întrebuinţate, nici un buletinele recuperate în urne"

Olguta Vasilescu a promovat pe paginile de socializare explicaţiile celor doi cetăţeni. Social-democraţii pretind că astfel au fost "şterpelite" un milion şi jumătate de voturi.

Comisia care anchetează votul o audiază marţi pe şefa de la interne și îi va chema la discuții și pe reprezentanții Autorității electorale permanente. PSD a obținut 22,5 procente la alegerile din mai, situându-se mult după PNL.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel