PSD îl APĂRĂ pe Tudorel Toader

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

PSD îi ia apărarea lui Tudorel Toader pe pagina de  Facebook  postând un un mesaj în care susține că Tudorel Toader nu are nicio legătură cu Legea recursului compensatoriu și că autorul crimei de la Mediaș nu a fost eliberat în baza acestei legi. 

Ipocrizia celor care susţin că Ministrul Justiției este responsabil de eliberarea condiţionată a unor infractori care recidivează este dictată de interese politice și afectează interesele naţionale! Tudorel Toader a semnalat doar pericolul sancţionării României de către CEDO și nu are nicio legătură cu această lege. Autorul oribilei crime de la Mediaș nu a fost eliberat condiționat din penitenciar în baza legii privind recursul compensatoriu!“, este mesajul distribuit de PSD pe Facebook.

Dar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a comunicat că doi dintre suspecții reținuți pentru crima de la Mediaș sunt recidiviști și au fost eliberați înainte de termen.

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat luni că numărul infractorilor eliberați din închisori în baza legii recursului compensatoriu se ridică la 14.402, mai mult de 700 dintre aceștia întorcându-se deja după gratii.

 ”Din totalul celor 14.402 persoane care au beneficiat de prevederile Legii 169/2017 (privind recursul compensatoriu – n. red.), un număr de 11.851 au fost liberate ca urmare a admiterii cererii de liberare condiționată de către instanţele de judecată competente, iar restul de 2.551 au fost liberate la împlinirea termenului de executare a pedepsei. De asemenea, din totalul persoanelor puse în libertate, beneficiare ale prevederilor Legii 169/2017, un număr de 724 au revenit în penitenciar, reprezentând un procent de 5,02% din totalul beneficiarilor recursului compensatoriu”, precizează ANP într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel