PSD face lege pentru ȘMECHERII cu bani. Românii care respectă regulile, afectați

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
trafic restrictionat
trafic restrictionat

PSD face o nouă lege pentru șmecheri: permisul de conducere nu va mai fi suspendat la 15 puncte de penalizare ci ... la 45 ! Polițiștii spun că de acum înainte va fi haos pe străzi pentru că nu vor putea să mai suspende permise de conducere. 

PSD modifică legea astfel încât cei cu bani mulți nu vor mai resimți rigorile legii. Ei vor putea plăti oricâte amenzi, dar permisul nu le va mai fi suspendat decât în situații cu totul speciale. 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un amendament la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, potrivit căruia se suspendă permisul de conducere la acumularea a 45 de puncte, şi nu la 15, cum prevede legislaţia în vigoare.

"Amendamentul poate fi explicat, în primul rând, prin aceea că săptămâna trecută am mai adoptat o propunere legislativă cu privire la modificarea cuantumului şi la alte tipuri de contravenţii cu privire la legea privind Codul rutier. De ce? S-a considerat că ar trebui mărit şi cuantumul în baza căruia după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru că, mărindu-se cuantumul amenzilor şi practic şi al punctelor de penalizare aferente amenzii contravenţionale, (...) se ajungea în situaţia în care unui conducător de autovehicule, în baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenţie nu foarte gravă, să i se suspende şi permisul de conducere. Atunci am ridicat acest prag de puncte de suspendare până la 45, pentru că e în natura umană, până la urmă cu toţii greşim, în orice facem. Important este dacă o facem voit sau nu," a explicat PSD-istul Nicușor Halici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel