PSD APĂRĂ legea care a eliberat mai devreme din închisoari CRIMINALI, VIOLATORI şi TÎLHARI

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În timp ce Opoziţia vrea măsuri urgente împotriva legii care a eliberat din închisoari criminali, violatori şi tâlhari și cere demisia miniştrilor Tudorel Toader şi Carmen Dan, PSD apără recursul compensatoriu. 

 

„Efectele cred că ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare. Cât să îi ţii acolo ca să ai garanţia că îi recuperezi? Înainte să ne plângem de milă trebuie să ne gândim la soluţii. Faptul că iei un om din societate, un om periculos, indiferent ce infracţiuni ar fi făcut şi îl ţii acolo, îl tratezi aproape ca pe un animal şi ai pretenţia, când îi dai drumul, să se comporte ca un om. Cred că trebuia dată la pachet cu nişte măsuri post condamnare”, a declarat Oana Florea, deputat PSD, pentru Digi24.

"Acum trebuie să fim foarte corecţi, judecând la rece, cât se poate în astfel de circumstanţe, din păcate astfel de evenimente sunt ireversibile şi pe această cale îmi exprim complet şi regretul şi dezacordul că există în continuare posibilitatea ca astfel de fapte să fie înfăpuite de diferiţi indivizi, chiar recidivişti fiind ei, trebuie să spunem că şi dacă nu ar fi beneficiat de recursul compensatoriu un astfel de individ, dacă într-adevăr e aşa cum spuneţi dumneavoastră, ar fi ajuns să înfăptuiască fapte eventual similare şi după ce şi-ar fi ispăşit de drept pedeapsa", a declarat deputatul PSD Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei juridice din Camerera Deputaților, pentru digi24tv.

Adevărul l-a întrebat pe Florin iordache dacă simte vreo responsabilitate morală faţă de victima de la Alba Iulia, în condiţiile în care se numără printre parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu, deputatul PSD Florin Iordache a spus: „În niciun caz. Legile sunt făcute pentru a fi respectate. De legea recursului compensatoriu au beneficiat mii de oameni, nu doar acest nebun care a încălcat legea“.

 

Menționăm că USR va depune luni un proiect de lege de abrogare a legii recursului compensatoriu, în baza căruia mii de deținuți au ieșit din închisori înainte de termen. USR a luat această decizie după ce un tânăr de 25 de ani a fost înjunghiat mortal, în fața unui club din Mediaș, de către un bărbat care a ieșit cu un an mai devreme din penitenciar, beneficiind de recursul compensatoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel