PSD a promis că DĂ afară angajați de la TAROM, dar s-au mai făcut 150 de ANGAJĂRI

Narcis Popa |
Data publicării:

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi, la Alba Iulia, că fostul director general interimar al companiei TAROM, Wolff Werner-Wilhelm, a fost demis din cauză că nu a avut un program de restructurare al societăţii, precizând că activitatea TAROM face obiectul unei analize a Corpului de control al primului ministru.

"Nu am văzut un program de restructurare, nu am văzut o reînnoire a flotei active. Am văzut, undeva, la peste 150 de angajări noi, am văzut un aparat stufos al domnului director când vine vorba de consilieri personali. Sunt lucruri pe care le-am observat într-o perioadă foarte scurtă, dar eu am spus că aştept şi raportul Corpului de control al primului ministru şi bineînţeles că atunci vom face publice toate datele. Nu pot să mă antepronunţ eu, acum", a spus ministrul Transporturilor într-o conferinţă de presă.

El a arătat că la plecarea sa din fruntea Ministerului Transporturilor în conturile TAROM se aflau circa 80 de milioane de dolari, ca rezervă pentru buna funcţionare a companiei, iar acum suma a scăzut la 14 milioane de dolari.

"Nu spun că s-ar fi furat sau că s-ar fi făcut ceva. Urmează să vedem pe ce s-au cheltuit aceşti bani", a menţionat Răzvan Cuc.

Ministrul a mai spus că noul Consiliu de Administraţie al TAROM s-a reunit în cursul zilei de joi şi l-a numit pe noul director al companiei în persoana lui Florin Susanu, "un pilot cu experienţă, un om care iubeşte TAROM-ul şi care doreşte să ducă TAROM-ul acolo unde trebuie să fie, pentru că este un simbol, un brand naţional".

Ministrul Transporturilor a dat asigurări că noul director al TAROM va avea "tot sprijinul" ministerului şi al său, personal, pentru a redresa compania în perioada următoare.

Florin Susanu a fost numit joi de Consiliul de Administraţie al TAROM în funcţia de director general provizoriu şi accountable manager al companiei, înlocuindu-l pe Wolff Werner-Wilhelm, care a fost numit în funcţia de director general interimar pe 20 noiembrie 2017.

Ministrul Răzvan Cuc a declarat miercuri seara, la TVR 1, că trebuie reduse pierderile la TAROM şi a precizat că nu a fost de acord cu decizia fostului premier Mihai Tudose de a-l numi pe Wolff Werner-Wilhelm la conducerea companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel