UPDATE. PSD a pierdut majoritatea în Senat, după ce finul lui Liviu Dragnea a trecut la PNL

Senatorii PSD Eugen Gioancă, înlocuitorul lui Claudiu Manda și Emanoil Savin, finul lui Liviu Dragnea au trecut la grupul parlamentar PNL din Senat. Astfel, PSD a pierdut majoritatea în Senatul României

PSD nu mai are majoritate singur în Senat, începând de luni. Anunțul trecerii la PNL a lui Gioancă a fost făcut oficial de la tribună.

De asemenea, s-a oficializat și trecerea la PNL a finului lui Liviu Dragnea, fostul senator PSD Emanoil Savin.

Astfel, PSD are acum 68 de senatori, majoritatea fiind de 69 de voturi.
 
 

UPDATE: ora 17.00


 
PSD revine la formula majoritară de 69 de senatori.

Senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a anunțat, luni, în plenul Senatului, că se afiliază la grupul senatorial al PSD, după ce social-democrații păreau să fi pierdut majoritatea la Senat, deoarece, cu câteva minute în urmă, Eugen Gioancă trecuse de la PSD la PNL.

Acesta demisionase din PSD, în luna noiembrie a anului 2018, activând, de atunci, ca independent.

Emanuel Botnariu este parlamentar ales în circumscripţia electorală nr.25 Ilfov, după alegerile parlamentare din decembrie 2016. Grupul senatorilor PSD avea în total 71 de aleși, până la demisia lui Botnariu.

Potrivit regulamentului Senatului, la articolul 137 este precizat că: "Legile constituţionale se adoptă cu votul unei majorităţi de cel puţin două treimi din numărul senatorilor. Legile organice şi hotărârile privind Regulamentul Senatului se adoptă cu votul majorităţii senatorilor. Legile ordinare şi hotărârile luate în procesul legiferării se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi".

Prin urmare, în cazul legilor organice este nevoie de votul majorității, ceea ce înseamnă 68 plus unul, adică 69 de senatori.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24