PSD a declanșat marea vânătoare de voturi: „M-au întrebat de ce sunt supărat, să rezolvăm”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O luptă pe viață și pe moarte se duce în aceste zile între PSD și Opoziție pentru voturile la moțiunea de cenzură, relatează Digi24. 237 de parlamentari au semnat documentul depus de PNL, inclusiv patru social-democrați, fiind prima moțiune de cenzură a Opoziției din acest mandat cotată cu șanse bune să fie adoptată și să ducă la demiterea Guvernului. 

Miniștrii și secretarii de stat au primit ordin de la conducerea partidului să stea în aceste zile numai prin Parlament și să obțină orice fel de parlamentar care să le garanteze că nu va vota pentru moțiunea de cenzură.

Operațiunea este coordonată de Florin Iordache și Ionel Arsene, baronul de Neamț, fosta mână dreaptă a lui Liviu Dragnea, și este construită pe mai multe niveluri: în primul rând sunt abordați supărații din PSD, cei care au semnat moțiunea, cei care au plecat de curând din partid către Pro România, oamenii lui Tăriceanu din ceea ce a mai rămas din ALDE, și PMP.

Ce li se oferă acestora? De toate.
Senatorul Emanoil Savin, proaspăt demisionar din PSD după o carieră de succes în cadrul partidului în calitatea sa de fin al lui Liviu Dragnea, a povestit, pentru Digi24.ro, că a fost contactat de cei de la PSD, care i-au propus să îi rezolve nemulțumirea.

„Ne-am mai întâlnit zilele astea (n.r. cu parlamentari PSD), că suntem colegi în Senat. M-au întrebat de ce sunt supărat, de ce am plecat, să rezolvăm. Dar ce să îmi ofere? Eu nu am nevoie de nimic, nu au ce să îmi ofere. Că eu am plecat că nu s-a făcut centură la Bușteni, că nu s-a făcut nimic concret cu Autostrada Ploiești-Brașov", a relatat senatorul Savin, conform sursei citate.

Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că ministrul Economiei, Niculae Bădălău, l-a luat pe Emanoil Savin la discuții. Fără succes, până în acest moment.

„Eu am semnat moțiunea, dar votul e secret, nu pot să vă spun cum o să votez", a spus senatorul ex PSD.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel