Proteste violente în Italia: Momente de tensiune şi mai multe îmbrânceli cu poliţia - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Proteste violente în Italia: Momente de tensiune şi mai multe îmbrânceli cu poliţia - VIDEO
Proteste violente în Italia: Momente de tensiune şi mai multe îmbrânceli cu poliţia - VIDEO

Momente de tensiune cu poliţia şi mai multe îmbrânceli cu poliţia s-au produs sâmbătă după-amiază în cursul unei manifestaţii împotriva vaccinului şi a certificatului de vaccinare în centrul Romei, relatează AFP.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au strâns pentru o acţiune de tipul sit-in, autorizată de poliţie, în piaţa din faţa catedralei Sfântul Ioan Lateran când un grup restrâns de manifestanţi a dorit să plece într-un marş neautorizat spre centrul istoric, acesta fiind blocat de maşini ale poliţiei şi scutieri.



Mai multe alte manifestaţii au avut loc în Italia pentru a denunţa certificatul de vaccinare, precum şi recenta obligativitate a vaccinării pentru toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

 

Guvernul a decis să introducă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani



Guvernul italian, confruntat cu o creştere importantă a infecţiilor din cauza variantei Omicron, mult mai contagioasă, a decis la sfârşitul lunii decembrie să solicite începând de la 10 ianuarie certificatul de vaccinare pentru accesul în transportul public, hoteluri, la terasele restaurantelor, târguri şi congrese, precum şi pentru acces în piscine şi în săli de sport.

Până la 10 ianuarie, pentru a călători cu trenul şi cu avionul, era suficient să dispui de un certificat sanitar "de bază", care putea fi obţinut în urma vaccinării, dar şi cu un test negativ.

Certificatul de vaccinare, denumit în Italia "green pass rinforzato", se obţine doar după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecarea de COVID-19.

Cu zece zile în urmă, guvernul a decis să introducă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, cu excepţia celor recent vindecaţi.

Prima ţară europeană puternic lovita de pandemie, Italia a înregistrat peste 140.000 de decese de la începutul anului 2020, notează AFP.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel