Proteste în Germania împotriva restricțiilor impuse de noul coronavirus: „Libertate!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Düsseldorf stellt sich quer
Sursa foto: Facebook @Düsseldorf stellt sich quer

Câteva mii de persoane care se opun măsurilor sanitare impuse de gestionarea pandemiei noului coronavirus s-au adunat duminică la Konstanz, în apropierea graniţei germano-elveţiene, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse de autorităţi după ce, cu o zi înainte, au organizat un lanţ uman, informează AFP.

Organizatorii, care se prezintă ca o adunare pestriţă de "gânditori liberi", au anulat o paradă programată pentru duminică după-amiază, potrivit poliţiei. Ei s-au mulţumit să se întâlnească lângă malul lacului Constanţa, iar participarea părea, atât sâmbătă cât şi duminică, cu mult sub protestele anterioare din Berlin, unde s-au reunit peste 20.000 de manifestanţi, informează Agerpres. 


Unii purtau pancarte care îndemnau la "Libertate!" sau denunţau măsurile sanitare adoptate de cancelar: "Pentru libertatea noastră. Împotriva RDG 2.0 a Angelei Merkel".

"Faptul că toţi trebuie să purtăm mască, că elevii sunt obligaţi să poarte mască în şcoli, aceasta este cumva simbolul cel mai evident (...) al unei situaţii actuale complet absurde", a declarat Uwe, un manifestant indignat, în vârstă de 61 de ani.

Cei mai mulţi protestatari nu purtau măşti de protecţie, dar păstrau distanţa de 1.5 metri impusă de autorităţi.



Sâmbătă, între 10.000 şi 11.000 de persoane au format un lanţ uman pe malul lacului Constanţa, la graniţa dintre Germania, Elveţia şi Austria. Această estimare, furnizată de poliţie, se referă doar la manifestanţii de pe ţărmul german al lacului. Mobilizarea a fost cu mult sub aşteptările organizatorilor, care iniţial intenţionau să înconjoare lacul până în Austria.

Aceste demonstraţii reunesc persoane din diverse categorii, printre care se regăsesc activişti anti-vaccin, adepţi ai teoriilor conspiraţioniste, cetăţeni cu adevărat îngrijoraţi de restricţiile legate de COVID-19, dar şi, din ce în ce mai mult conform autorităţilor, simpatizanţi ai dreptei extreme.

Aceste manifestări au loc într-o perioadă în care se înregistrează o creştere a numărului de infectări în Germania, ţară relativ scutită până acum de pandemia noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel