Proteste în Belarus. Grenade paralizante folosite, azi, de forțele de securitate împotriva mulţimii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste_belarus_25_octombrie
proteste_belarus_25_octombrie

Protestatarii din capitala Minsk au ieșit din nou, azi, în stradă pentru a cere demisia președintelui Aleksandr Lukașenko. Potrivit unor informații din Belarus, forțele de securitate au folosit grenade paralizante împotriva mulţimii.

Noi proteste majore au avut loc, azi, în Belarus, ziua în care expiră ultimatumul dat de opoziție pentru ca președintele Alexandr Lukașenko să își dea demisia. Zeci de oameni au fost reținuți de poliție în orașul Lida, situat la 168 de kilometri de Minsk, scrie RIA, relatează Reuters.

Ministerul de Interne, citat de agenția de presă rusă Tass, afirmă că au fost utilizate arme pentru controlul tulburărilor de stradă. Ciocnirile au loc după ce zeci de mii de protestatari au umplut străzile din Minsk și din alte orașe bieloruse, pentru a unsprezecea duminică la rând.

Opoziția din Belarus i-a dat un ultimatum lui Aleksandr Lukașenko până la sfârșitul zilei, pentru a demisiona, pentru a pune capăt violențelor poliției și a elibera toți deținuții politici. Dacă liderul bielorus nu se va conforma, începând de luni, opoziția va organiza o grevă națională. Nu există niciun indiciu că președintele va accepta vreuna dintre aceste solicitări. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel