Proteste de amploare în Spania după ce un tânăr infirmier a fost bătut până la moarte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Proteste de amploare în Spania după ce un tânăr infirmier a fost bătut până la moarte
Proteste de amploare în Spania după ce un tânăr infirmier a fost bătut până la moarte

Proteste de amploare în Spania după ce Samuel Luiz, un tânăr infirmier în vârstă de 24 de ani, a fost bătut până la moarte într-un oraș din nord-vestul țării. Familia și prietenii spun că ar fi fost vorba despre o crimă homofobă. Poliția susține însă varianta unei tentative de jaf încheiată cu uciderea tânărului. 13 persoane au fost arestate până acum în acest caz.

Uciderea tânărului de 24 de ani în timp ce ieșea dintr-o discotecă din orașul A Coruña a scos mii de oameni în stradă în toată Spania. Manifestanții spun că a fost vorba despre o crimă homofobă și reclamă faptul că minoritățile sexuale încă sunt discriminate în statul iberic.

„Țara încă nu acceptă că există mai multe modalități de a iubi și diferite moduri de a iubi. Nu este posibil ca o persoană, care decide să-și trăiască viața iubind o persoană de același sex sau pe oricine altcineva, să ajungă să moară pentru că iubește. Acesta a fost motivul uciderii, el iubea pe cineva la fel ca el și viața i-a fost luată”, a spus un protestatar, potrivit Digi24.

 

Samuel nu a mai putut fi salvat

 

În unele orașe, manifestațiile care cereau dreptate pentru Samuel au devenit violente. Forțele de ordine au încercat să disperseze cu forța mulțimea.

Moartea lui Samuel, în vârstă de 24 de ani, care lucra ca infirmier a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Bărbatul a fost găsit inconştient în apropierea unei discoteci din A Coruña, după ce a fost bătut. Prietenii acestuia au chemat ambulanța, dar în ciuda eforturilor medicilor, Samuel nu a mai putut fi salvat.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel