Proteste de amploare în Germania. Sute de persoane arestate: „Noi suntem poporul! Libertate!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Proteste în toată Germania împotriva măsurilor de restricție. La Berlin, Munchen, Stuttgart, Bremen, Dortmund și Köln mii de oameni au ieșit și pe străzi pentru a se opune măsurilor restrictive impuse de pandemie.

În capitala Germaniei, mai mult de o mie de manifestanți au luat parte la o demonstrație neautorizată, ajungându-se la adevărte confruntări de stradă între poliția revoltată și protestatari. După cum relatează Welt, 86 de persoane au fost arestate.  În Berlin sunt interzise întrunirile a peste 50 de persoane.

În Munchen, conform estimărilor poliției, în centrul Marienplatz s-au adunat aproximativ 3.000 de manifestanți. Având în vedere natura „emoțională, dar în sine pașnică" a demonstrației, poliția a decis să nu intervină, deși limita pentru întrunirile din capitala Bavareză este stabilită la 80 de participanți. Cel puțin alte șapte grupuri de protest s-au înregistrat în altă parte din centrul orașului.

Câteva sute de protestatari s-au aflat și în fața catedralei din Köln. „Majoritatea manifestanților au cerut trecătorilor de mai multe ori să îndepărteze masca de protecție și să intre fără protecție în magazine“ a declarat șeful poliției, Uwe Jacob. În Germania, utilizarea măștii este obligatorie în afaceri și în transportul public.

Obligativitatea purtării măștii, mărul discordiei

 

Demonstrații cu câteva sute de participanți, în mare parte pașnici, au avut loc și la Stuttgart, Bremen, Dortmund și Gera, în Turingia.

„Noi suntem poporul", „Libertatea, libertatea", „Rezistența" și „Politica suficientă de panică" se numără printre sloganurile scrise sau scandate de cetățenii pe stradă. Cea mai răspândită solicitare este respectarea libertăților fundamentale consacrate de constituție. Cel puțin la Berlin și Dortmund, printre manifestanți au fost și extremiști de dreapta cu mesaje în stil nazist, cum ar fi „Trădători ai poporului" și nu au lipsit teoreticienii conspirației, relatează presa germană..

De câteva zile, Germania a început să relaxeze măsurile anti-coronavirus, care revin în responsabilitatea landurilor. Printre prevederile încă valabile la nivel național există obligația de a păstra o distanță socială de cel puțin 1,5 metri și de a purta masca în magazine și în transportul public.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel