Protestatarul Cristian Dide, OPRIT de JANDARMI, la Sibiu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Protestatarul #rezist Cristian Dide a fost, astăzi, oprit de jandarmi în momentul în care voia să meargă în Piaţa Mare din Sibiu, unde se desfăşoară Summitul UE.

Asociaţia „Evoluţie în Instituţie” organizează proteste în municipiul Sibiu, astăzi, în ziua în care şefii de stat şi de guvern participă la Summitul Uniunii Europene, potrivit unei informări remise de către Primăria Municipiului Sibiu.

„Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat şi avizat favorabil trei cereri referitoare la organizarea unor manifestări în data de 9 mai 2019: Greenpeace România va manifesta în data de 9 mai, între orele 10,00-15,00, în Piaţa Unirii (pe platoul asfaltat din faţa magazinului Dumbrava) pe tema: 'situaţia mediului din România şi Europa' şi schimbările climatice.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va manifesta pentru 'promovarea dezideratului de reunificare a Republicii Moldova cu România' în data de 9 mai, între orele 11,00-15,00, pe b-dul Victoriei, nr. 1-3 (pe platoul asfaltat din faţa Primăriei Municipiului Sibiu).

Asociaţia 'Evoluţie în instituţie' va manifesta în data de 9 mai, între orele 11,00-20,00 în Piaţa Unirii (pe platoul asfaltat din faţa Centrului Cultural 'Ion Besoiu') pentru 'atragerea atenţiei şefilor de State şi Guverne din Uniunea Europeană asupra încălcărilor frecvente asupra dreptului la întrunire paşnică şi liberă exprimare, drepturi încălcate în mod frecvent de către reprezentanţii UAT-urilor din România şi de către instituţiile de forţă (Jandarmeria şi Poliţia Română) subordonate politic'", a precizat şeful serviciului de Comunicare din Primăria Sibiu, Mirela Gligore.

Protestele au loc în centrul Sibiului, dar la distanţă de Piaţa Mare, unde va avea loc efectiv Summitul Uniunii Europene. Practic, protestarii nu vor fi văzuţi şi auziţi de cei care participă la Summitul UE.

Se pare că Cristian Dide ar fi încercat, împreună cu alți protestatari, să meargă în Piața Mare, însă jandarmii l-au oprit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel