Protest Venezuela: Zeci de MORȚI și sute de ARESTAȚI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Manifestaţiile din Venezuela împotriva preşedintelui Nicolas Maduro s-au soldat cu 35 de morţi şi 850 de persoane au fost arestate într-o săptămână, potrivit unui nou bilanţ furnizat astăzi de mai multe ONG-uri, relatează AFP.

„Avem numărul verificat, cu nume, prenume, loc şi responsabilii prezumtivi, pentru cele 35 de persoane asasinate în cadrul manifestaţiilor" care au loc de o săptămână, a declarat Rafael Uzcategui, directorul ONG-ului Provea, în cadrul unei conferinţe de presă la Caracas.

El a denunţat şi opt "execuţii ilegale" după aceste manifestaţii, în timpul unor operaţiuni poliţieneşti în cartiere populare. El i-a acuzat pe agenţii FAES (Forţele poliţiei pentru acţiuni speciale) de aceste acte criminale.

La rândul său, directorul ONG-ului Foro Penal, Alfredo Romero, a vorbit în faţa jurnaliştilor despre 850 de arestări, dintre care 77 au vizat minori.

Potrivit acestuia, autorităţile au efectuat percheziţii în "case ale unor familii sărace, fără niciun mandat judecătoresc" şi au efectuat arestări.

Citește și Venezuela. PROTESTE în masă, HAOS, VIOLENȚE și DOI președinți (VIDEO)

Cu aceste noi arestări, Foro Penal estimează la 976 numărul deţinuţilor politici din Venezuela.

Criza politică din această ţară petrolieră, ruinată deşi a fost cea mai bogată din America Latină, s-a intensificat în ultima săptămână, opoziţia intensificându-şi presiunile în favoarea organizării de alegeri libere.

Şeful parlamentului controlat de opoziţie, Juan Guaido, a invocat un vid de putere - întrucât nu recunoaşte al doilea mandat al lui Nicolas Maduro, început pe 10 ianuarie - pentru a se proclama preşedinte interimar.

Beneficiar al unui susţineri internaţionale în creştere, a SUA, a unei mari părţi din Europa şi America Latină, Juan Guaido a lansat un apel la două noi manifestaţii de amploare în această săptămână, miercuri şi sâmbătă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel