PROTEST la ușa Vioricăi Dăncilă. Membri ai mai multor asociații, în STRADĂ (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Câteva zeci de membri ai mai multor asociații care susțin că statul tergiversează cu bună știință construcția Autostrăzii Unirii protestezea acum, în Piața Victoriei. Oamenii, care scandează „Vrem autostrada” cer să fie primiți de Viorica Dăncilă și de președinții celor două Camere ale Parlamentului. În plus, moldovenii susțin adoptarea unor măsuri care să permită finalizarea șoselei în următorii 11 ani, informează Ziare.com.

Protestul de astăzi, care nu a fost autorizat de autoritățile locale din Capitală, este organizat de asociațiiile: Pro Infrastrctura, Împreună pentru A8, Moldova vrea Autostradă și Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Cătălin Urtoi, din partea Asociației Împreună pentru A8, a explicat pentru Ziare.com ce i-a îndemnat pe oameni să vină în piață, la protest.

„Moldova are foarte mult de suferit de pe urmă lipsei unei autostrăzi. Iar autoritățile promit, de foarte mult timp, că vor construi o astfel de șosea. Din păcate, ne-am ales doar cu promisiunile.

Citește și Buget 2019. Românii au PROTESTAT: „IGNORĂ o URGENȚĂ regională și națională"

Nu e prima oară când venim la București pentru a ne susține punctul de vedere. Am venit și în luna mai a anului trecut. Nici atunci nu am primit autorizație să protestăm. Cu toate astea, n-am renunțat și nici nu vom renunța. Sperăm ca astăzi să putem, în sfârșit, vorbi cu premierul Viorica Dăncilă și cu președinții celor 2 Camere. Vom rămâne aici până în jurul orei 16.00 și așteptăm să fim primiți și ascultați.

Ceea ce va spune cu siguranță este următorul lucru: este ultima noastră încercare de a dialoga civilizat cu decidenții. Dacă nici astăzi nu ne ascultă, îi vom acționă în judecată și, bineînțeles, îi vom sancționa la vot”, a spus Cătălin Urtoi.

La fiecare câteva minute, cei circa 50 de protestatari adunați în Piață Victoriei scandează: „Vrem autostradă!”.

 

Împreună pentru A8

Uniți pentru autostrăzile Moldovei! Suntem în Piața Victoriei şi cerem imperativ Guvernului şi CNAIR să pună în aplicare legea Autostrazii Unirii. Sărăcia nu mai are timp!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel