Protest inedit la Vatican: un bărbat s-a dezbrăcat în Bazilica Sfântul Petru

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Protest inedit la Vatican, împotriva războiului din Ucraina, un bărbat s-a dezbrăcat în Bazilica Sfântul Petru. Sursa foto: freepik.com
Protest inedit la Vatican, împotriva războiului din Ucraina, un bărbat s-a dezbrăcat în Bazilica Sfântul Petru. Sursa foto: freepik.com

Un bărbat a decis să protesteze într-un mod inedit împotriva războiului din Ucraina.

În după-amiaza zilei de, joi 1 iunie 2023, un bărbat a intrat în marele monument al Vaticanului, Bazilica Sf. Petru, a urcat pe altarul central și a început să se dezbrace. Și-a dat jos toate hainele, până când a fost complet gol: acțiunea s-a desfășurat în semn de protest împotriva războiului din Ucraina.

Scena s-a întâmplat cu puțin timp înainte de ora de închidere a vizitelor în incinta Bazilicii Sf. Petru. În interiorul lăcașului de cult era numeroși turiști, bărbați și femei, care au filmat cu smartphone-urile protestul bărbatului.

În scurt timp, imaginea cu bărbatul gol a fost răspândită pe rețelele de socializare.

După cum relatează Fan Page, de îndată ce și-au dat seama ce se întâmplă pe altarul central, au intervenit atât custozii Bazilicii, cât și câțiva jandarmi.

Agenţii care supraveghează basilica l-au îmbrăcat imediat pe bărbat şi l-au dus la birourile jandarmeriei. Acolo a fost identificat și supus unui prim interogatoriu. Conform primelor reconstrucții, bărbatul este un rus de 34 de ani cu pașaport polonez.

Acesta ar avea simptome depresive severe. De asemenea, le-ar fi dezvăluit agenților că suferă pentru copiii ucraineni, care își pierd viața sub bombardamentele rusești.

 

VEZI ȘI: Teroare la Vatican: O mașină a pătruns în piață, după ce a forțat porțile de control; șoferul, oprit cu focuri de armă

 

Spaimă la Vatican: o mașină a pătruns în apropierea intrării în Piața Sfânta Ana, forțând cele două porți de control ale Gărzii Elvețiene și ale Corpului de Jandarmerie al Statului Cetății Vaticanului: inspectorul de jandarmerie, care păzea poarta, a tras un foc de armă. Șoferul a fost arestat.

Frică în jurul orei 20:00 joi, 18 mai, la Vatican. După cum relatează ziarul La Repubblica, o mașină a ajuns la intrarea în Piața Sf. Ana.

Fără să se intereseze de instrucțiunile date de Corpul Pontifical al Gărzii Elvețiene, care îi interzicea să intre în stat fără autorizațiile corespunzătoare, șoferul mașinii în cauză a părăsit temporar intrarea și, după manevre, a reintrat în mare viteză, forțând cele două porți de control, a Gărzii Elvețiene și a Corpului de Jandarmerie al Statului Cetății Vaticanului.

În acel moment, inspectorul Jandarmeriei, care păzea poarta, a tras un foc de armă în direcția pneurilor din față ale vehiculului, care și-a continuat drumul. Întrucât codul de alarmă a fost transmis rapid prin radio, paznicul a închis Poarta Monetăriei, care permite accesul în partea din spate a Bazilicii Sfântul Petru, în grădinile Vaticanului și în Piața Sfânta Marta.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel