Protest în fața Ambasadei Rusiei din București. Alături de români sunt și refugiații ucraineni 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un protest împotriva războiului din Ucraina a avut loc în fața ambasadei Rusiei din București. 

Asociaţia "21 Decembrie 1989" a organizat duminică, în faţa ambasadei Rusiei la Bucureşti, un protest la care participă şi refugiaţi ucraineni.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Stop Putin, Stop War", "Războiul lui Putin ne ţinteşte pe fiecare dintre noi", "Mulţumim România" şi strigă "Putin terorist", "Putin criminal", "Afară, afară, cu ruşii din ţară", "Ucraina, Ucraina".

Printre participanţii la protest sunt mai mulţi cetăţeni ucraineni, unii dintre ei refugiaţi în urma agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, care au venit cu copiii. Adulţii au steagurile ţării lor cu ei, iar copii şi-au pictat steagul Ucrainei pe faţă.

În timp ce părinţii lor scandau "Putin criminal", mai mulţi copii ucraineni au călcat în picioare un portret al lui Vladimir Putin, pe care în final l-au rupt în bucăţi.

Protestul organizat de asociaţia "21 Decembrie 1989" se intitulează "Stop Putin! Stop War!".

Peste 1100 de civili au murit în Ucraina, de la începutul războiului

 

Bilanțul civililor ucraineni a ajuns la 1.119 morți, anunță ONU. Aproximativ o sută de victime sunt copii.

Biroul ONU pentru drepturile omului a anunțat că au fost uciși 1.119 civili și 1.790 de răniți de când Rusia și-a început atacul asupra Ucrainei.

Aproximativ 15 fete și 32 de băieți, precum și alți 52 de copii despre care nu există foarte multe informații, se numără printre morți, a precizat ONU într-un comunicat. Statistica vizează perioada cuprinsă între momentul începerii războiului, pe 24 februarie, și miezul nopții, pe 26 martie.

ONU mai spune că este de așteptat ca numărul real al victimelor să fie mult mai mare, rapoartele fiind întârziate în unele regiuni în care se desfășoară ostilități intense. De asemenea, numeroase rapoarte necesită o confirmare.

ONU a precizat că oamenii au fost răniți sau au murit în special în jurul orașului asediat Mariupol, precum și în Volnovakha în regiunea Donețk, Izium în regiunea Harkov, Popasna și Rubizhne în regiunea Luhansk și Trostianets în regiunea Sumî.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel