Prostituatele românce din Germania, obligate de pandemie să practice meseria ilegal: „Dorm și lucrez în mașină“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Munca sexuală s-a schimbat ca urmare a pandemiei: prostituatele își oferă serviciile în mod ilegal, arată cercetarea SWR. În acest fel, femeile se expun unui risc ridicat de securitate. Yarina, o tânără româncă a fost victima clienților, după ce nu a mai putut lucra legal.

Cluburile „cu felinare roșii“ și casele de toleranță sunt închise din martie 2020. Dar, deși prostituția legală nu a fost abolită efectiv odată cu pandemia, cercetările SWR arată că aceasta s-a mutat în principal către un sector ilegal. Numai în Stuttgart, între 300 și 500 de femei își oferă serviciile online în fiecare zi.

Acestea își oferă serviciile pe Internet  și  spun că pot face vizite la domiciliu sau pot primi clienți la domiciliu. Una dintre femei este Yarina din România, în vârstă de 21 de ani. A lucrat ca prostituată într-o casă de toleranță până la 16 martie 2020, iar acum lucrează într-un apartament din centrul orașului Stuttgart.

 

Prostituatele românce din Germania, obligate de pandemie să practice meseria ilegal

 

Proprietarul știe despre slujba ei, așa că i-a mărit chiria, a declarat ea pentru SWR. Acum plătește 3 000 de euro. În plus, a trebuit să plătească 1400 de euro pentru anunțurile publicitare pe portalurile relevante. Tânăra s-a întors în România pentru o scurtă perioadă de timp, după pandemie, dar în scurt timp a decis să ia calea ilegală a prostituției în apartamente.

Pur și simplu are nevoie de bani, pe care îi folosește pentru a-și întreține familia. Fără venitul ei, părinții nu ar putea să se descurce în România. Desigur, ea este mai mult sau mai puțin lipsită de apărare în fața clienților: "Uneori, oamenii intră în apartament în mod agresiv, mă insultă și nu pot face nimic“. La câteva săptămâni după interviu, Yarina a fost violată și abuzată de un client în apartamentul său, potrivit avocatului ei. A sunat la poliție. Parchetul din Ulm investighează, în prezent, cazul.

Aparent, violența împotriva femeilor în acest mediu a crescut, la nivel național, de la pandemie încoace. Poliția raportează din ce în ce mai multe cazuri de violență și au existat deja și decese. Avocatul Yarinei, avocatul criminalist Stefan Holoch din Stuttgart, descrie, de asemenea, violențele împotriva prostituatelor ca fiind aproape un lucru obișnuit: "De când toate bordelurile și casele de pariuri au fost închise în urma reglementărilor Corona, prostituția s-a mutat în mod inevitabil în zone riscante, unde femeile sunt mai degrabă lipsite de apărare. Clienții se simt superiori, devin agresivi, forțează servicii sexuale care nu au fost convenite în prealabil și astfel se repetă mereu situații critice".

 

Multe prostituate sunt și persoane fără adăpost

 

Dar situația femeilor din acest mediu nu este dificilă doar în Stuttgart. Prostituția ilegală s-a stabilit în aproape toate marile orașe germane. De asemenea, are loc în zone care nu sunt observate nici pe internet, nici în public. Julia Wege, asistent social de la centrul de consiliere pentru prostituate Amalie e.V. din Mannheim, relatează că multe femei au rămas fără adăpost din cauza pandemiei și continuă să lucreze ca prostituate: "Am văzut femei care mi-au spus că dorm în mașinile lor. Una dintre ele era însărcinată. Spunea că doarme în mașină, doar că nu știa unde să stea și putea să lucreze și în mașină", relatează asistentul social. Acestea sunt "condiții pe care nu ni le putem imagina cu adevărat".



 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel