Prognoză meteo România. Se anunță o răcire semnificativă și ploi abundente în zilele următoare

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

Se schimbă vremea în România. Începând de mâine - 17 aprilie, sunt așteptate ploi în întreaga țară.

În următoarele zile, vremea se va răci semnificativ în întreaga țară, iar șansele de precipitații, sub formă de ploaie și mixte în zonele montane înalte, vor rămâne ridicate până pe 28 aprilie 2024, conform prognozei specializate publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoză meteo Banat, Crișana și Transilvania

 

În Banat, perioada va începe cu temperaturi extrem de ridicate pentru luna aprilie, variind în general între 28 și 31 de grade Celsius. Răcirea va fi accentuată în ziua de 17 aprilie, când temperaturile maxime vor scădea la 12 grade Celsius, iar până la sfârșitul primei săptămâni se vor situa la cel mult 13-15 grade Celsius. În a doua săptămână, se va observa o încălzire treptată, ajungând la o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 20 de grade Celsius spre finalul lunii. Evoluția temperaturilor minime va fi similară, cu o medie de peste 11-13 grade Celsius la început, scăzând până la 2-3 grade Celsius în 19 și 20 aprilie, și apoi crescând până la 7-9 grade Celsius la finalul intervalului. Vor fi precipitații în 17 și 18 aprilie, unele local însemnate cantitativ, iar șansele de ploaie vor persista și după 21 aprilie.

În Crișana, temperaturile vor scădea accentuat în 17 și 18 aprilie, cu medii ale temperaturilor maxime de 10-12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni vor fi valori de cel mult 14 grade Celsius. În a doua săptămână, se va observa o încălzire treptată, ajungând la o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 20 de grade Celsius spre finalul lunii. Evoluția temperaturilor minime va fi similară, cu o medie de 11-12 grade Celsius la început, scăzând până la unul-două grade Celsius în 19 și 20 aprilie, și apoi crescând până la 6-8 grade Celsius. Ploile vor fi semnalate în 17 și 18 aprilie, unele local însemnate cantitativ, iar șansele de precipitații vor rămâne destul de ridicate și după 21 aprilie.

În Transilvania, răcirea vremii va fi accentuată după data de 17 aprilie, cu temperaturi maxime în medie de 10-13 grade Celsius până la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână, se va observa o încălzire treptată, ajungând la o medie a temperaturilor maxime de 18-19 grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în medie de 8-10 grade Celsius la început, scăzând până la zero grade Celsius în 20 aprilie, și apoi crescând până la 5-6 grade Celsius la finalul intervalului. Ploile vor fi prezente în 17, 18 și 19 aprilie, unele local însemnate cantitativ, iar șansele de ploaie vor rămâne ridicate și după această dată.

Vremea în Maramureș, Moldova și Dobrogea

 

În Maramureș, vremea se va răci accentuat în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, cu medii ale temperaturilor maxime de 10-12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni vor fi valori de cel mult 13-14 grade Celsius. În a doua săptămână, se va observa o încălzire treptată, ajungând la o medie a temperaturilor maxime de 17-18 grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în medie de 8-11 grade Celsius la început, scăzând până la zero grade Celsius în 20 aprilie, și apoi crescând până la 6-7 grade Celsius la finalul intervalului. Ploile vor fi prezente în 17, 18 și 19 aprilie, unele local însemnate cantitativ, iar șansele de ploaie vor rămâne ridicate și după această dată.

În Moldova, după o zi extrem de caldă marți, 16 aprilie, temperaturile vor scădea începând cu 17 aprilie, ajungând la medii ale temperaturilor maxime de 12-13 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni vor fi valori de cel mult 13-15 grade Celsius. În a doua săptămână, se va observa o încălzire treptată, iar spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Evoluția temperaturilor minime va fi similară, cu o medie de 12-13 grade Celsius la început, scăzând până la 2-3 grade Celsius în 20 aprilie, și apoi crescând până la 6-8 grade Celsius la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, unele însemnate cantitativ, iar șansele de ploaie vor rămâne ridicate și după această dată.

În Dobrogea, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât de obicei până pe data de 17 aprilie, cu maxime cuprinse, în general, între 27 și 31 de grade Celsius și minime de 13-15 grade Celsius. Răcirea se va resimți începând cu ziua de joi, 18 aprilie, când temperaturile vor reveni la normalul climatologic, cu maxime între 16 și 18 grade Celsius și minime de 6-8 grade Celsius. O încălzire ușoară și treptată este posibilă spre finalul lunii, când sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade Celsius și minime de 10 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în perioada 18-22 aprilie, când vor fi posibile și cantități semnificative de precipitații.

Prognoza meteo pentru Munteania, Oltenia și zona montană

 

În Muntenia, după o zi extrem de caldă marți, 16 aprilie, vremea se va răci accentuat după 18 aprilie, iar în a doua jumătate a primei săptămâni vor fi temperaturi diurne în general de 15-16 grade Celsius. În a doua săptămână, se va observa o încălzire treptată, ajungând la o medie a temperaturilor maxime de 20-22 de grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi de peste 12-14 grade Celsius la început, scăzând până la 4 grade Celsius în perioada 19-23 aprilie, după care va urma o creștere ușoară și treptată până la valori de 7-8 grade Celsius la finalul intervalului. Vor fi ploi începând din noaptea de marți spre miercuri, 16/17 aprilie, și până joi dimineața, 18 aprilie, unele însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va rămâne ridicată și în zilele următoare până în 22 aprilie, apoi acestea se vor semnala pe arii mai restrânse.

În Oltenia, după o zi extrem de caldă marți, 16 aprilie, temperaturile vor scădea accentuat începând cu 17 aprilie, iar în a doua jumătate a primei săptămâni vor fi temperaturi diurne în general de 15-16 grade Celsius. În a doua săptămână, se va observa o încălzire treptată, ajungând la o medie a temperaturilor maxime de 20-22 de grade Celsius spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi de peste 12-14 grade Celsius la început, scăzând până la 4-5 grade Celsius în perioada 19-23 aprilie, după care va urma o creștere ușoară și treptată până la valori de 7-8 grade Celsius la finalul intervalului. Ploile vor fi prezente începând din noaptea de marți spre miercuri, 16/17 aprilie, și până joi dimineața, 18 aprilie, unele însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va rămâne ridicată și în zilele de 21 și 22 aprilie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

La munte, temperaturile vor fi mult peste normalul climatologic în primele două zile din interval, cu o medie a temperaturilor maxime de 18-20 de grade Celsius și minime, în general, de 6-8 grade Celsius. Scăderea de temperatură va fi accentuată în zilele următoare, astfel încât vremea va deveni rece în perioada 18-22 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 2-4 grade Celsius, iar a celor minime între -4 și -2 grade Celsius. Spre finalul lunii, tendința va fi de încălzire ușoară și treptată spre valori maxime ce vor atinge o medie de 10 grade Celsius și minime de 2-3 grade Celsius. Vor fi precipitații (ploi, dar și precipitații mixte îndeosebi în zona înaltă) în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, unele local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va rămâne ridicată și în restul intervalului.

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel