Primul român cu Covid  căruia i s-au administrat anticorpi monoclonali dă semne de vindecare 

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Un tânăr de 22 de ani, care a efectuat în trecut un transplant de măduvă osoasă, este primul pacient cu COVID-19 căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonali la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, 

Terapia cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 a fost administrată , la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Primul pacient care a beneficiat de acest tratament are 22 de ani şi întruneşte criteriile prevăzute de către specialiştii comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii pentru a beneficia de aceste antivirale. Medicaţia ajută pacienţii infectaţi la debutul bolii să nu mai dezvolte forme severe, transmite reprezentanții spitalului, potrivit Agerpres.

Primul român cu Covid  căruia i s-au administrat anticorpi monoclonali dă semne de vindecare 

 

"Echipa medicală care se ocupă de cazul său a decis, potrivit anamnezei şi investigaţiilor, că este oportună administrarea de anticorpi monoclonali. Pacientul a necesitat şi efectuat, în trecut, transplant medular (transplant de măduvă osoasă), are o formă uşoară spre medie de COVID-19, dar cu mare potenţial de agravare în lipsa acestui tratament. Acesta se află în primele zile de la contactarea infecţiei cu SARS-CoV-2. La acest caz, SJU Alba Iulia a colaborat foarte bine cu toate instituţiile medicale implicate", mai notează sursa citată.

Tratamentele cu anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienţilor cu forme incipiente de COVID-19 au venit din Italia.

Cum ajută tratamentul cu anticorpi în formele severe de Covid 

 

Anticorpii monoclonali neutralizaţi au specificitate pentru proteina S a virusului SARS-CoV-2 şi, asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 10 zile. Pacienţii care pot avea un beneficiu din administrarea acestui tratament sunt cei cu risc important de evoluţie severă a bolii. Administrarea tardivă nu este recomandată la pacienţii cu forme severe, transmit cadrele medicale citate de Agerpres.

În România, astăzi, 20 octombrie, s-a atins un nou record de îmbolnăviri și de decese provocate de Covid.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.728. Dintre acestea, 1.799 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 480 sunt minori, 441 fiind internați în secții și 39 la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.064.701 teste RT-PCR și 4.023.706 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.251 de teste RT-PCR (14.985 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.266 la cerere) 
și 45.013 teste rapide antigenice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel