Primul INCIDENT la votul din Diaspora: S-a întâmplat la o secție din GERMANIA

Secşia votare Neustadt, Germania
Secşia votare Neustadt, Germania

Incident la o secție de votare din Germania. Secția a rămas ÎNCHISĂ.

De o oră și jumătate românii din Europa au început să voteze pentru președinte. Și a fost deja semnalat și primul incident al acestui scrutin electoral.

Din păcate, prima zi a adus și primul incident după ce o secția de votare 194 din Herne, Germania, nu a putut fi deschise în pofida tuturor eforturilor de remediere a situației întreprinse atât de Ambasada României la Berlin, cât și de Consulatul General al României la Bonn, informează Ministerul Afacerilor Externe.

"Votul în străinătate pentru alegerile prezidențiale 2019 a început și în secțiile de votare organizate în Europa.

La ora 13.00, ora României, votul este în curs de desfășurare în 770 de secții de votare din cele 835 organizate în străinătate. Până la ora 13.00, ora României, prima zi a votării în străinătate s-a încheiat în 6 secții de votare (Auckland, Noua Zeelandă și Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane și Adelaide din Australia).

Din cauza unor elemente obiective, independente de MAE, secția de votare numărul 194 din Herne (Germania) nu a putut fi deschisă astăzi, în pofida tuturor eforturilor de remediere a situației întreprinse atât de Ambasada României la Berlin, cât și de Consulatul General al României la Bonn.

Cetățenii români din regiune au fost informați, pe multiple canale, de către Ambasada României la Berlin și Consulatul General al României la Bonn, cu privire la această situație și la opțiunile alternative. Secția își va desfășura în mod normal activitatea în timpul zilelor de sâmbătă și duminică, conform orarului stabilit prin lege.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata tuturor celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.", arată Ministerul Afacerilor Externe.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

13 iul 2020, 07:10 in Știri
Horoscop, luni, 13 iulie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy