Primii muncitori români ajung în Marea Britanie. Fermierii au amenințat că lasă culturile să putrezească pe câmp

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un prin zbor cu 150 de lucrători în agricultură din România a aterizat joi la Stansted, acesta fiind primul din cele șase transporturi care vor fi efectuate între aprilie și iunie, conform Air Charter Service, citat de BBC. 

Muncitorii agricoli din Europa de Est sunt transportați în Marea Britanie în zboruri charter pentru culegerea culturilor de fructe și legume.

Department for Environment, Food & Rural Affairs a spus că încurajează oamenii din Marea Britanie "să ajute la recoltare".

Fermierii britanici au avertizat recent că și-ar putea lăsa culturile să putrezească pe câmp din cauza lipsei de lucrători sezonieri din Europa de Est. Restricțiile de călătorie din cauza coronavirusului au făcut ca majoritatea lucrătorilor să rămână acasă.

Câțiva fermieri din Marea Britanie au lansat o acțiune de recrutare, solicitând lucrătorilor locali să se angajeze pentru recoltare, pentru a preveni pierderea a milioane de tone de fructe și legume. Cu toate acestea, motivele de îngrijorare că solicitările fermierilor nu vor fisatisfăcute rămân.

Unul dintre cei mai mari producători de alimente proaspete din Marea Britanie, G's Fresh, cu sediul în Cambridgeshire, a confirmat că a ocupat două din cele șase zboruri care transportau muncitori din România.

Derek Wilkinson, directorul general al diviziei Sandfield Farms de la G's Fresh, a declarat pentru BBC că primul transport de 150 de lucrători care ajung joi la Stansted din estul României vor fi duși cu autobuzul către fermele din East Anglia pentru recoltarea salatei.

Muncitori români în Marea Britanie: oricine are temperatură va merge în carantină 

 

Firma a lucrat cu Public Health England pentru transportul în condiții de siguranță, iar grupul va fi consultat la sosirea în Marea Britanie. Oricine va avea o temperatură va merge în carantină.

Wilkinson a spus că afacerea lui are nevoie de 3.000 de lucrători sezonieri, cei mai mulți în luna mai, la începutul recoltării cepei de primăvară, urmată de mazăre și fasole în iunie.

Air Charter Service, firmă privată, a aranjat deja zboruri pentru lucrătorii sezonieri în alte țări și a zburat în ultimele săptămâni 1.000 de muncitori în Germania din Bulgaria și România.

Muncitorii se vor îmbarca la Iași, după ce și-au luat temperaturile și au completat un chestionar de sănătate.

National Farmers' Union a declarat că este nevoie de până la 70.000 de persoane pentru recoltarea de fructe și legume, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel