Primarul Kievului: „Germania a trădat Ucraina, este o mare dezamăgire”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Primarul Kievului: „Germania a trădat Ucraina, este o mare dezamăgire”
Primarul Kievului: „Germania a trădat Ucraina, este o mare dezamăgire”

Fostul campion mondial la box la categoria grea și primar al Kievului, Vitali Klitschko, a acuzat Germania că a „trădat” Ucraina, din cauza sprijinului germanilor pentru conducta de gaz rusească și a refuzului de a exporta arme în Ucraina.  

Potrivit Știrile PRO TV, fostul campion la categoria grea a publicat un editorial în cotidianul german Bild, în care a criticat autoritățile germane pentru „eșecul lor de a oferi asistență, și trădarea prietenilor”, chiar în mijlocul tensiunilor provocate de o invazie rusă a Ucrainei.

”Există o mare dezamăgire în Ucraina, pentru că guvernul federal se lipește de conducta Nord Stream 2 și pentru că nu vrea să furnizeze arme de apărare. Este un eșec al furnizării de asistență și o trădare a prietenilor într-o situație dramatică, în care țara noastră este amenințată de trupele rusești la mai multe granițe” - a scris Klitschko în Bild.

Germania a refuzat de mult să exporte arme în zonele de conflict și respinge cererile Ucrainei de armament, în ciuda tensiunilor în creștere.

Germania este, de asemenea, puternic dependentă de Rusia din cauza aprovizionării cu gaz, în condițiile în care până la 40% din importurile de gaze ale țării UE vin prin conducte rusești.

Între timp, Rusia a denunțat acuzațiile privind o potențială invazie și decizia NATO de a consolida apărarea în Europa de Est, spunând că este o „escaladare a tensiunilor” și a negat orice plan de invadare a Ucrainei vecine.

 

„Mulți se întreabă: unde se află de fapt guvernul german?”

 

În editorialul său din Bild, Klitschko a mai afirmat că ucrainenii sunt dezamăgiți de reticența aparentă a Germaniei față de susținerea Ucrainei și a acuzat autoritățile germane că le-au permis „simpatizanților lui Putin” să preia controlul.

”Mulți se întreabă: unde se află de fapt guvernul german? De partea libertății și a Ucrainei? Sau de partea agresorului? Acum sunt necesare semnale clare din partea celei mai importante țari din Europa. Am locuit multă vreme în Germania și încă mai am mulți prieteni acolo. De aceea, mă doare în mod deosebit să văd cum simpatizanții lui Putin au preluat controlul politic asupra multor probleme.” - a mai scris Klitschko.

 

„Trebuie să luăm în considerare consecințele pe care le va avea acest lucru pentru noi”

 

Comentariile lui Klitschko vin după ce cancelarul german Olaf Scholz a cerut Europei și Statelor Unite să gândească cu atenție atunci când iau în considerare sancțiuni împotriva Rusiei pentru orice agresiune împotriva Ucrainei - o mișcare care a evidențiat dependența Germaniei de Rusia când vine vorba de gaze.

„Prudența dictează alegerea măsurilor care vor avea cel mai mare efect asupra celor care încalcă principiile convenite de comun acord”, a declarat Scholz, citat duminică de ziarul Sueddeutsche Zeitung.

„În același timp, trebuie să luăm în considerare consecințele pe care le va avea acest lucru pentru noi”, a adăugat el, spunând că nimeni nu ar trebui să creadă că există o măsură disponibilă fără consecințe pentru Germania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel